Film – Alfie, femeia in ochii unui cuceritor fara scrupule

Film - Alfie

Film - Alfie

de Laura Ștefan – redactor
foto: www.jonathanrosenbaum.com

„Here we go! Let me introduce myself… I’m Alfie.“ Da, Alfie, o versiune modernă de Don Juan și un cuceritor iscusit. Dornic de „joacă“ și de a avea cât mai multe premii feminine, ajunge în situația evidentă de a rămâne fără nici una.

Este genul de film la care te-ai uita într-o duminică seară și de la care nu pot lipsi chipsurile, sucul ori acel ceva de crănțănit. Genul de film care îți dă un mood bun și te pune nițel pe gânduri.

Alfie și Jude Law, ai putea jura că sunt unul și același. Un actor și un personaj care stau mai bine împreună decât ar putea sta vreodată crema de ciocolată pe o brioșă ori o rochie mulată pe o femeie sexy.

Jude Law este genul de actor care a cucerit publicul cu ajutorul șarmului și iscusinței actoricești, nici nu mai zic de accentual britanic care a topit maldăre întregi de domnișoare atât în realitate, cât și în film.

O adevărată comedie ușor condimentată cu dramă și joc psihologic.

Alfie este o poveste cu vechime, apărută prin 1966. Așa cum ne-am și obișnuit, filmul a fost gata nu cu mult după apariția cărții scrise de Bill Naughton.

A existat multă auto-analiză pe un ton auto-ironic, un mesaj simplist, dar bine exprimat și care ajunge direct la țintă. Jude Law face o treabă bună în acest rol, iar „talking to the camera“ este una din tehnicile mele preferate și rar întâlnite.

Dacă mai mereu femeile sunt ridicate în slăvi în dauna bărbaților, iată un film în care un bărbat (e drept că nu orice bărbat) se joacă cu ele ca o pisică cu ghemul de ață.

„Free as a bird. I don’t depend on nobody. Nobody depends on me. My life’s my own. But I don’t have peace of mind. And if you don’t have that, you’ve got nothing. So…
So, what’s the answer? That’s what I keep asking myself. What’s it all about? You know what I mean?“

Un film excepțional regizat de Charles Shyer, care a câștigat Globul de Aur pentru cea mai bună melodie originală pentru un lung metraj.

O poveste care ne înfățișează un bărbat, aparent obișnuit, care este pus in situația de a-și analiza viața. O viață destul de agitată, plină de frumusețea feminină și cu acel joc de-a iubirea, dar care la un moment dat începe sa bată pas pe loc.

„Prioritățile mele sunt vinul, femeile și… ei bine, de fapt doar acestea sunt vinul și femeile. Femeile sunt totdeauna o alegere amuzantă.“ – din gândirea lui Alfie Elkins.

Un film care trebuie văzut!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *