Film – Legenda calaretului singuratic

the_lone_ranger

the_lone_ranger

de Laura Ioana Tătaru – redactor
foto: themovieblog.com

Aşteptat cu nerăbdare de foarte mulţi cinefili, în special pasionaţii de western-uri, filmul „Legenda călăreţului singuratic“ aduce în prim plan un cadru autentic inspirat din benzile desenate The Lone Ranger care te va ţine în suspans şi te va introduce treptat într-o aventură captivantă! Pentru aproximativ 2 ore şi jumătate vei străbate în lung şi în lat Texasul, în primii ani după Războiul Civil, alături de protagoniştii hotărâţi să lupte pentru dreptate şi egalitate!

Probabil pe mulţi i-a frapat distribuţia care îi are în prim plan pe Johnny Depp şi Armie Hammer. Povestea se ţese în jurul personajelor lor, mai precis Tonto şi John Reid- călăreţul singuratic cei care vor readuce liniştea şi pacea pe meleagurile bătătorite de bandiţi şi nelegiuţi, în frunte cu cinicul Butch Cavendish. Scenariul este foarte bine construit şi porneşte de la o istorisire a bătrânului Tonto, un indian trecut prin multe peripeţii la viaţa lui, ce deschide efectiv firul narativ. În clipa în care întâlneşte un băieţel îmbrăcat în costum de cowboy la un bâlci dintr-un orăşel îndepărtat, el este copleşit de amintiri şi îi poveşteşte micul „kemosabe“ cum a câştigat o luptă ce părea de mult pierdută… Alături de tănărul John va trece prin multe încercări presărate cu umor, cascadorii şi multă intrigă!

Pe mine m-a fascinat veridicitatea faptelor; stăteai şi priveai cum acţiunea se desfăşura sub ochii tăi şi efectiv te simţeai părtaş la toate întâmplările! Costumele au fost alese cu multă meticulozitate şi au exprimat frumuseţea perioadei în care este plasat filmul. Ca să nu mai vorbim despre interpretarea personajelor care s-a ridicat la măsura aşteptărilor! Armie Hammer a strălucit, la fel şi Johnny Depp care a dat dovadă de multă naturaleţe şi carismă. Chiar dacă au existat şi scene un pic mai dure decât ne-am fi aşteptat, ne-am bucurat şi de secvenţe comice menite să sporească mai mult gradul de autencitate. Locurile alese pentru filmări sunt la fel de splendide, precum Monument Valley care este recunoscut drept peisajul ideal pentru un western de succes!

Avându-l ca regizor pe realizatorul seriei „Piraţii din Caraibe“, Gore Verbinski şi bucurându-se de o distribuţie de calitate, acest film poate fi considerat fără nicio ezitare cel mai bun western al timpurilor noastre! Aşa că înhămaţi-vă cu mult curaj şi adrenalină pentru o aventură de neuitat la finele căreia binele biruieşte! Vizionare plăcută!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *