Film – Act of Valor

Film - Act of Valor

Film - Act of Valor

de Thomas Bărbulescu – colaborator
foto: www.blogcritic.net

„Act of Valor“ a ieșit pe marele ecrane în anul 2012. El prezintă drama unei echipe a Navy SEAL, care se luptă pentru a-și apăra țara.

La începutul filmului ne sunt prezentați soldații, împreună cu familile lor. Aceștia încearcă să se bucure cât mai mult de viață, înainte de a fi chemați, din nou, pentru a servi pe front.

Dar apelul nu se lasă așteptat și echipa este convocată pentru a îndeplini o misiune de recuperare. Ei trebuie să aducă înapoi în țară un agent CIA răpit de o grupare rusă care făcea trafic cu droguri și arme. Aceștia erau conduși de un anume Christo (aka Mikhail Troykovich). El era bănuit că are legături cu Abu Shabal, un terorist arab, despre care aflăm că era de fapt un rus, Yuri, care crescuse împreună cu Chirsto.

Extracția nu decurge cum era planuit, iar unul dintre membrii echipei este rănit. Agentul se întoarce însă cu bine în State, iar soldații primesc o noua misiune: trebuie să colecteze date, spionând o întâlnire dintre Shabal și unul dintre asociații lui Christo.

În urma colectării datelor aceștia află faptul că Shabal și Christo plănuiesc să atace SUA, folosind o metodă nouă: explizibili ceramici. Această bombă este specială, deoarece în interiorul ei se afla aproximativ 500 de bile ceramice, care la detonare izbucnesc în toate direcțiile, ca o rafală de gloanțe.

Echipa pornește către Mexic, unde Shabal plănuia să treacă ilegal în SUA, cu ajutorul cartelurilor mexicane. Aici este punctul culminant al filmului. Soldații americani, ajutați de trupele speciale mexicane, descind într-una dintre sediile mafiei, pentru a-l prinde pe Shabal. În timpul luptei, locotenentul care conducea echipa a murit, aruncându-se pe o grenadă, iar „șeful“ de echipă a fost grav rănit.

Filmul se termină cu înmormântarea locotenentului. Acesta îi trimite soției lui, ca o ultimă scrisoare, un poem scris de către un șef de trib indian.

Stilul de FPS (first person shooter), jargonul folosit, dar și naturalețea cu care sunt jucate rolurile, aduc un mare plus filmului. Acest lucru a fost posibil deoarece actorii principali sunt soldați adevărați, care au fost autorizați de guvernul SUA pentru a juca aceste roluri. De aceea, acest film a fost nominalizat pentru mai multe premii, având un scor de 6.4 pe IMDB.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.