Carte – Oamenii sunt idioti iar eu pot demonstra asta!

Review de carte: Oamenii sunt idioți iar eu pot demonstra asta!

Carte - Oamenii sunt idioti iar eu pot demonstra asta!

de Thomas Bărbulescu – redactor
foto: www.diverta.net

Deși are un titlu frapant sau chiar controversat, această carte este plină de morală și transmite o viziune a vieții pe care mulți o ocolesc sau chiar o ignoră. Ea nu poartă numai semnatura lui Larry Winget, ci și stilul acestuia, un stil care în Statele Unite ale Americii este cunoscut drept stilul „șut în fund“.

„Adevărul doare! Asta îl definește.“ Aceasta este una din afirmațiile cu care autorul își începe cartea. El prezintă cauza pentru care oamenii sunt grași, săraci sau nefericiți: pentru că sunt idioți. „Ce vor oamenii cu adevărat? Vor exact ce au!“.

De ce sunt oamenii idioți? Iată câteva exemple: „Îți va crește parul din nou“, „Vei fi cu 10 ani mai tânără dacă te dai cu această cremă specială!“ (de câte ori nu am auzit asta?). Oamenii se plâng că nu au loc de muncă, însă au casa în dezordine, blugi de 500 RON (sau acum costă mai mult?), loteria, etc.. Toate acestea sunt o dovadă de comportament idiot. Adică, dacă vrei ceva, de ce să nu faci tot posibilul să îl obții? În același timp, nu te aștepta ca totul să îți vină pe tavă. Lumea e un ring, nu un parc, trebuie să te lupți pentru ceea ce vrei.

După ce te-a convins că ești idiot (și pe mine m-a convins), Larry Winget îți prezintă opțiunile pe care le ai: să rămâi idiot, sau să schimbi ceva în viața ta. „Lumea nu va schimba niciodată ceva atunci când se simte bine. Trebuie sa pici cu fața în noroi ca să-ți dai seama că trebuie schimbat ceva.“

Aici intervine partea practică a cărții. După ce îți este prezentată puțină teorie, ești invitat să faci un mic exercițiu. Acesta este pus pentru a te autocunoaște, pentru a te face să realizezi unde ai probleme, unde trebuie să schimbi ceva sau pentru a te face să-ți schițezi un plan.

În final, Larry îți oferă câteva sfaturi practice despre cum trebuie să te raportezi la anumite situații. Cartea „Oamenii sunt idioți iar eu pot demonstra asta!“ nu este o carte filozofică, ci una pragmatică. Autorul exprimă scurt și la obiect ce are de zis și nu îl interesează dacă lumea este sau nu de acord.

Larry Winget este un autor și un vorbitor recunoscut de televiziuni ca Fox News, CNN și CNBC. De asemenea, împreună cu editurile „New York Times“ și „Wall Street Journal“, a scos bestseller-uri ca „Shut up, stop whining and get a life“ sau „You’re broke because you want to be“.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *