Cainele din Baskerville – Sir Arthur Conan Doyle

cainele din baskerville

cainele din baskerville

de Cristina Dinescu – redactor
foto: librariaonline.ro

Un personaj al cărui nume nu trece indiferent pe la urechile iubitorilor de misterios, de palpitant; o minte care descurcă, în stilul meticulos al secolelor XIX – XX, cele mai încurcate „fire criminale“, o dovadă şi o confirmare că lipsa tehnologiei nu este fatală… Sherlock Holmes.
Cel mai mare detectiv fictiv are acum de-a face cu unul dintre cele mai provocatoare cazuri ale sale. Familia Baskerville a fost dintotdeauna bântuită de o fantomă a trecutului, de un blestem mortal care a umbrit speranţele descendenţilor acesteia. Câinele care i-a pus la pământ, fără suflare, pe toţi strămoşii lui Sir Henry Baskerville, îl aşteaptă şi pe acesta la cotitură, pentru a-l sfâşia cu dinţii săi nemiloşi. Cu frica în oase, Sir Henry se aventurează în cea mai periculoasă călătorie a sa, aceea pentru păstrarea domeniului familiei.

Împreună cu asistentul lui, Watson, Holmes observă, notează, minte, descifrează, analizează, vânează şi descoperă: urmăritorul din trăsură, tabloul din sala de mese, fragmentele din scrisoarea arsă, istoria familiei, moştenitorii… Doar agerimea minţii şi simţul psihologic îl ghidează pe detectiv pe drumul potrivit, dar ce nu se poate controla rămâne incontrolabil. Holmes o ia pe urmele unei fantome, ale unei idei, fiind cât pe ce să cadă pradă invincibilei fiare.
Pentru prima dată, Sherlock Holmes este pus faţă în faţă cu ideea supranaturalului şi probele fictive ale acestuia. Ajunge să-şi pună întrebări cu privire la propria competenţă în cazul de faţă, dar oare sertăraşele minţii sale se vor deschide la timp? În mijlocul mlaştinii înecăcioase, fiecare suflu îl aduce mai aproape de momentul adevărului.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.