O minte sclipitoare – (A beautiful mind) – 2001


A beautiful mind - 2001

de Florentina Tarana – colaborator

Regia: Ron Howard
Cu: Russell Crowe, Christopher Plummer, Ed Harris
SUA, 2001

„A beautiful mind“ este unul dintre cele mai captivante filme psihologice realizate vreodată. Povestea lui se inspiră din viaţa matematicianului american, John Nash, un geniu în luptă cu o boală gravă, schizofrenia.
Pelicula începe cu adolescenţa personajului principal, un tânăr introvertit, deosebit de inteligent, dar căruia nu-i prea plăceau cursurile. Pentru comportamentul său, acesta este ocolit de toţi colegii.

Excentricul Nash face o descoperire în domeniul economicii şi este aproape de afirmarea pe plan internaţional. Însă, exact când el se află în sfera celor mai importanţi intelectuali, drumul său ascendent este oprit de o boală care îl va măcina foarte mult timp. Însă acesta nu se va lăsa doborât de schizofrenie şi, după ani de zile, ajutat şi de soţia sa, va reveni în lumea reală şi îşi va putea continua studiile, care îi vor aduce în anul 1994 Premiul Nobel.

Un film care vă va face să înţelegeţi că orice este posibil şi că poţi trece prin toate situaţiile dacă lupţi până la capăt. Un subiect care vă va da de gândit.

Acest articol a aparut in revista Teen Press, nr. 36, Aprilie 2010
Tema: Cum sa fii roman?

Recommended Articles

1 Comment

  1. filmul asta l-am vazut acum ceva timp,intamplator. este unul dintre filmele care m-au impresionat pana la lacrimi..faptul ca sotia sa i-a ramas alaturi de-a lungul bolii a fost un factor important cred eu in recuperarea lui. merita vizionat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *