Festivalul National „Serile Teatrului Studentesc“


Festivalul National - Serile Teatrului Studentesc

de Corina Dinică – colaborator
foto: Simona Lenghel – seminarist foto

În perioada 3-5 mai 2010 a avut loc a XII-a ediţie a Festivalului Naţional „Serile Teatrului Studenţesc“. Patru trupe de actori amatori au urcat pe scenă în primele două zile, iar în a treia şi-au primit răsplata binemeritată pentru efortul depus. Evenimentul s-a desfăşurat la „Teatrul Mic“, iar de organizare s-a ocupat Sindicatul Studenţilor din Cibernetică – Academia de Studii Economice din Bucureşti.

Tema festivalului din acest an s-a numit „Personajul la feminin“. Participanţii au fost „Arca lui Noe“ – Cluj, cu spectacolul „Proştii sub clar de lună“, „Ludic“, cu spectacolul „Poem irlandez pentru vioară şi suflet“, „Arca lui Noe“ – Bucureşti, cu spectacolul „Veronica nu se hotărăşte“ şi „Chapeau Bas“, cu spectacolul „Two-man show – Oul judecă găina“.


Festivalul National - Serile Teatrului Studentesc

Fiecare trupă a avut la dispoziţie 45 de minute să-şi etaleze aptitudinile actoriceşti, pentru a impresiona juriul format dintr-o actriţă, un actor, un critic, un regizor, un scenarist şi un scenograf, toţi prezenţe consacrate din lumea actoriei.

Ultima zi a fost dedicată decernării premiilor. Actriţa Cristina Deleanu, preşedintele juriului, a ţinut să îi caracterizeze pe tineri ca fiind „entuziaşti, foarte plini de viaţă şi pe fază“, mărturisind că „impresia generală pentru ei este de nota zece“. Tuturor echipelor le-au fost înmânate diplome de participare, urmând ca celelalte onoruri să facă diferenţa.


Festivalul National - Serile Teatrului Studentesc

S-au acordat premii pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, cel mai bun actor în rol secundar, cea mai bună actriţă în rol principal, cel mai bun actor în rol principal. Felicitări şi diplome s-au acordat şi pentru ambient, regie, spectacol.

Şi publicul a acordat un premiu în fiecare seară a festivalului. Cei care au asistat la decernare au putut lua parte şi la un alt spectacol inedit, „Teatru Sport“, bazat pe improvizaţia unor tineri, dar foarte talentaţi actori.

Seara s-a încheiat cu trupa White Rabbit care a reuşit să producă în sală o atmosferă incredibilă. Evenimentul s-a mutat de la „Teatrul Mic“ într-un club bucureştean, unde s-a prelungit până în zori, şi toţi cei prezenţi în sală au fost invitaţi să participe.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *