Dovlecarii striga „ADUNAREA“

Intalnirea cu bobocii CNMV - Ion Mates - fotoreporter - teenpress

Intalnirea cu bobocii CNMV - Ion Mates - fotoreporter - teenpress

de Vladimir Pogonariu – redactor
foto: Vladimir Pogonariu – redactor, Ion Mateș – fotoreporter

Vineri… 30 și multe grade peste 0… ora 15:00. În fața Colegiului Național „Mihai Viteazul“ o salată de dovleci stă la soare. Cu ce ocazie? Să îi întâmpine pe noii dovlecei. Adică și pe scurt a fost întâlnirea cu bobocii din Mishu.

Intalnirea cu bobocii CNMV - Ion Mates - fotoreporter - teenpress

Cum a fost? Cald. Foarte. Dar si emoționant. Eu am ajuns acolo la 15:00 fix și în cap. Iar în fața liceului erau… mulți. În jur de 100 de dovlecei, dacă nu chiar mai mulți, stăteau în fața intrării principale așteptând un singur lucru: cuvântul magic, PLECĂM. Unde? Cișmigiu. Cu ce? Pe jos. Și uite așa am luat-o noi la pas spre parcul mult visat. Intersecție după intersecție, trecere de pietoni după trecere de pietoni, șoferi nervoși după șoferi nervoși după care pauză de apă. Și înapoi la mers. La Universitate am strâns rândurile să ne numărăm, că deh, nu vrem să pierdem pe nimeni. 1, 2, 3, 4… mulți. Suntem toți. În fine… ajungem în Cișmigiu, pe pajiște și luăm drept punct de reper un copac situat mai în mijloc. Apoi cineva a venit cu geniala idee de a forma un cerc. Vezi să nu. Am făcut noi o chestie, ceva gen cauciuc (mai multe cercuri suprapuse). Și am încercat să vorbim cu ei, rând pe rând, de la cei de a 10-a până la absolvenți. FAIL! Fiecare vorbea cu cei de lângă.

Intalnirea cu bobocii CNMV - Ion Mates - fotoreporter - teenpress

Dar cum nu ne puteam da bătuți și conduși de dorința de a vorbi cu ei și a împărtăși idei și… apă am format grupulețe. Fiecare grupuleț avea câte un „lider“ adică un gigel care știe mai multe despre liceu. Și așa am început noi să „socializăm“. Am ținut-o așa ore în șir. Sau până când ni s-a facut foame și ne-am dus la Mec (o parte).

Intalnirea cu bobocii CNMV - Vladimir Pogonariu - redactor - teenpress

Cum mi se pare noua generație? Destul de ok. Avem de toate, de la fotbaliști și copii de a 5-a, până la rockeri și așa-ziși metaliști (yeaah, sure). Sincer mi se par ok, deși puțin cam copilăroși. Dar hey, nu este decât o primă impresie și așa sper să rămână. Welcome on board, devlecei!

Recommended Articles

3 Comments

 1. Ana Maria Costache

  hotaraste-te! dovleci sau dovlecei? or fi ei boboci, dar daca ii faci dovlecei, nu-s oranj, cum e culoarea voastra. in fine, ciudat articol. nu am ramas decat cu temperatura de afara. ar fi trebuit sa spui ce activitati de cunoastere ati desfasurat sau situatii/ discutii amuzante.

  prea multe idei neduse pana la capat, multe comentarii aiurea puse si o exprimare care nu sugereaza deloc cat de special e liceul asta al tau, Mihai Viteazul.

  in orice caz, draguta initiativa liceului.

  1. Pogonariu Vladimir

   Am uitat ca dovleceii nu sunt oranj X_X. M-am referit la dovlecei ca la niste dovleci mai mici. Am vrut sa evit oarecum apelativul boboc si sa il inlocuiesc cu dovlecel. Pentru ca… pentru ca am vrut ca noi sa fim mai cu mot :))

   In rest… imi recunosc greselile. Legat de activitatile de cunoastere… traditionalul “Buna eu sunt X. Esti boboc? Ce faci? Hai sa iti zic ceva despre liceu”.

   Multumesc pentru ca ti-ai facut timp sa imi citesti “creatia”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.