Festivalul de Arte pentru Liceeni “Florian Pittis”, 2011 – Ziua 1

pittis

de Ioana Nicolae – colaborator

Festivalul „Florian Pittiş“ a avut prima zi de concurs în data de 9 mai 2011, de la ora 19:00, la sala Izvor a Teatrului Bulandra, de altfel partener al festivalului. Festivalul este organizat de Consiliul Elevilor Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr“, iar printre partenerii media ai festivalului se află şi Teen Press, încă de la prima ediţie.

În această primă zi, fiecare concurent a avut de interpretat o melodie a celui care dă numele festivalului şi încă o melodie la alegere. Prezentatorul concursului a fost un elev al colegiului, care a încercat pe tot parcursul festivalului să destindă atmosfera.

Cei care au deschis festivalul au fost chiar elevii C.N. „Gheorghe Lazăr“, care au pregătit un moment artistic în memoria lui Florian Pittiş în care au inclus atât momente de muzică, cât şi de teatru şi dans. Dar cei care au spart gheaţa cu adevărat au fost primii concureţi ai festivalului: Cosmin Lala şi Cosmina Epure, elevi ai C.N. „Gheorghe Şincai“.

Aceştia au cântat „Adio, deci pe curând“ de la Pasărea Colibri, formaţia în care Pittiş a cântat de-a lungul vieţii şi „Falling slowly“ a lui Glen Hensard, melodie ce apare în filmul „Once“. Tot din C.N. „Gheorghe Şincai“ au urmat: Mihaela Pavel şi Liviu Teodorescu. Ei au ales o melodie foarte cunoscută, care a încântat publicul: „Ploaia care va veni“, tot a lui Pittiş, dar şi melodia celor de la One Replublic, „Apologize“. După ei, a urmat Alexandru Cercel, elev în C.N. „Spiru Haret“, care a uimit publicul cu vocea sa pe melodia „Hero“ a lui Enrique Iglesias; dar şi cu piesa „Adio, deci pe curând“ a formaţiei Pasărea Colibri. David Lepădat, elev al C.N. „Sfântul Sava“, a interpretat întâi „Somewhere over the rainbow“ de la Israel Kamakawiwo, aducând chiar două dansatoare exotice. A doua melodie a fost „Alcool“ a lui Florian Pittiş, asistat din nou de cele două fete, acum îmbrăcate în înger şi demon. Următoarea concurentă a fost Cristina Juncu, fericita câştigatoare a marelui trofeu de anul trecut, elevă a C.N. „Mihai Viteazul“. Aceasta a încântat publicul cu „Cry me a river“ a lui Julie London, iar mai apoi a pus în lumina reflectoarelor Teatrului Bulandra un nou instrument: un kazoo, pe care l-a folosit în interpretarea melodiei „Viaţă complicată“.

Festivalul a avut, de asemenea, şi invitaţi din alte oraşe, primii fiind trupa „Diez“, din Brăila, care şi-au acordat chitarele pentru melodiile „El şi Ea“, precum şi „Sfârşitul nu-i aici“. Trupa „Clasic“ a Palatului Copiilor din Ploieşti a interpretat „Sfârşitul nu-i aici“ şi, de asemenea, o altă melodie folk românească, „Umbra“ lui Nicu Alifantis.

„Rosetiştii“, trupă formată din patru membri, elevi în Liceul Teoretic „C.A. Rosetti“, au cântat „Grenade“ a lui Bruno Marş şi melodia preferată a serii: „Sfârşitul nu-i aici“. Trupa „Free way“, a C.N. „Spiru Haret“ a încins atmosfera prin „Californication“ de la Red Hot Chilli Peppers şi prin „Sfârşitul nu-i aici“. Ultima trupă a fost a C.N. „Mihai Viteazul“, trupa „Imperium“, care a început cu „Ploaia care va veni“ şi a încheiat concursul prin „Ever dream“ a celor de la Nightwish.

Prima seară a festivalului a fost una incendiară, concurenţii încântând fonic publicul. Serile următoare sunt planificate pentru secţiunea de teatru. Pentru seara de 9 mai 2011, le urăm felicitări tuturor participanţilor şi fie ca acela care-i mai bun să şi câştige! Succes!

Recommended Articles

2 Comments

  1. Super articolul si felicitari Cristinei Juncu si pentru trofeul de anul asta.

  2. „încântând fonic” !!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *