Swimathon Bucharest – sa inotam pentru o cauza buna

Swimathon Bucharest – sa inotam pentru o cauza buna

Swimathon Bucharest – sa inotam pentru o cauza buna

de Sabrina Canea – redactor
foto: Cătălina Cosma – fotoreporter

Este vacanța de vară și asta înseamnă un singur lucru: fiecare dintre noi alege să scape de rutina zilnică fie mergând pe la concerte, fie bârfind prin parcuri, fie participând la diverse programe (cursuri, ateliere, tabere) de vară. Spre deosebire de voi, noi am ales să schimbăm macazul: sâmbăta aceasta, 6 iulie, am susținut cu patos toți înotătorii veniți la Bazinul de Înot „Lia Manoliu“, care concurau la Swimathon Bucharest.

Swimathon Bucharest – sa inotam pentru o cauza buna

Încă de la început trebuie precizat că Swimathon este o platformă de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală. Altfel spus, Swimathon este modalitatea, oportunitatea comunităților locale de a se întâlni, a interacționa și a se implica în strângerea de fonduri pentru proiecte pe care le consideră promițătoare. Regulile sunt simple: un înotător individual sau o echipă înoată cât mai multe lungimi de bazin, timp de 50 de minute, pentru cauza pe care o susțin.

Swimathon Bucharest – sa inotam pentru o cauza buna

Puțin după ora 10, prima serie deja încălzită și gata să biruiască a intrat în apă și, la fluier, și-au luat avânt în apă. În această primă serie i-am avut ca participanți pe cei de la „Salvați Copiii“, „Mai mult verde“, „Asociația Învingem Autismul“, „Incubator 107“, „Școala Liberă Waldorf“, „Habitat for Humanity“, „Potșieu.ro“, „Porche România“, „Clinica de Alăptare“ (echipa copii) și „Clinica de Alăptare“ (echipă adulți). O oră mai târziu a pornit seria a doua, constituită din echipele celor de la „Raiffesen“ (Peștișorii Aurii), „YouthBank BRD“, „Delfinii BRD“, „YouthBank Subacvaticii“, „YouthBank Sportacus“, „Romanian Software“, „Asociația pentru Dravet“, „Fundația PACT“, „Fundația Principesa Margareta a României“ și „Învingem Autismul“, aceștia din urmă având-o ca „reprezentantă“ pe actrița Ioana Ghinghină.

Swimathon Bucharest – sa inotam pentru o cauza buna

Ultima serie, dar nu cea din urmă, a fost formată din echipele „Fundația Comunitară București“,„ Festivalul de literatură“, „Roxana Iliescu“, „CeRE“, „Aliat“, „YouthBank Alumni“, „Provident – Casa Noastră“, „Provident – Casa Mihail“, „ Bună dimineața, București“ și „Fundația PACT“.

Swimathon Bucharest – sa inotam pentru o cauza buna

Timp de 50 de minute, înotătorii echipelor au făcut ștafetă, pentru ca, în final, să numere cele mai multe bazine înotate. După așa o competiție, cei mai buni trebuiau premiați, nu? Prima serie i-a avut învingători pe cei de la „Mai Mult Verde“, cu 71 lungimi de bazin, în timp ce pe locul al doilea s-au clasat cei de la „Salvați Copii“, cu 69 de lungimi de bazin, iar pe locul al treilea echipa „Învingem Autismul“, cu 58 de lungimi de bazin.

Seria a doua a dovedit și mai multă determinare, dat fiind ca locul întâi, ocupat de „Asociația pentru Dravet“, a numărat 79 de lungimi de bazin. Pe locul al doilea, la doar o lungime de bazin distanță, s-au poziționat cei de la „YouthBank Sportacus“, iar pe locul al treilea „YouthBank BRD“, cu 64 de lungimi de bazin.

Swimathon Bucharest – sa inotam pentru o cauza buna

Ultimia serie, poate puțin mai obosită, a avut căștigători pe echipa „Provident – Casa Noastră“, cu 55 de lungimi de bazin, pe locul al doilea echipa „Roxana Iliescu“, cu 52 de lungimi de bazin, la egalitate cu echipa „CeRe“, iar bronzul le-a revenit celor de la „Provident – Casa Mihail“, cu 49 de lungimi de bazin.

La final, cifrele au surprins pe toată lumea! Cu un public de 750 de participanți, dintre care 700 de donatori, cei 138 de înotători au „dovedit“ 72 de kilometri! Și cum lucrurile bune se spun la final, suna estimată a donațiilor a fost de 94.000 lei.

Swimathon Bucharest – sa inotam pentru o cauza buna

Trecând cu vederea peste partea cu donațiile, competiția în sine a fost superbă. Echipe, unele mai pregătite, altele venite pentru plăcerea de a concura, au dat tot ce au avut ele mai bun, bucurându-se, la sfârșit, de rezultate frumoase. Până la urmă, cum să nu câștigi cu susținători înrăiți ca cei prezenți? Un lucru este cert: spiritul de competiție curgea prin venele fiecărui participant.

Una peste alta, Fundația Comunitară București și Asociația pentru Relații Comunitare au făcut o treabă grozavă! Așa cum ne-au promis, ne așteptăm la un Swimathon și mai mare la anul, și cel puțin la fel de frumos ca acesta. Ne vedem acolo!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.