Fantezii cu Teen Press




de Alexandra Mocanu (axel@amdoar18ani.ro)

Prima surpriză a acestui număr este editorialul, care nu mai este scris de redactorul-șef Gabriel Ban, ci de redactorul principal Nicoleta Dumitrașcu. Tot ce pot să spun este că se observă clar stilul diferit, în rest, vedeți voi dacă vă place sau nu.

Sabina Lazăr le-a luat interviu celor de la Țapinarii, ce ne vorbesc despre noul album „2010 ani de Folk Alternativ“, viitoare concerte (cum ar fi participarea la „Folk Maraton” în aprilie) și nu numai.

La populara secțiune „Anti vs Contra”: aviz fanilor Stăpânul Inelelor și Star Wars, căci de data asta avem o confruntare între cele două. Andreea-Alina Ionescu susține că în Stăpânul Inelelor fantasticul este ceva natural, nu ieșit din comun, și că astfel se creează o „lume frumoasă, interesantă și coerentă”. Robert Frunză consideră că Star Wars „nu are egal”, că efectele speciale sunt impresionante pentru anul 1977, când au început să fie produse filmele.

În continuare, Vladimir Pogonariu ne descrie cum crede el că se desfășoară o zi din viața unui om mort în articolul „Fanteziile unui om mort”; suntem îndemnați să ne folosim imaginația de Luiza Butoi, în „Creați, bă, ceva!”, și de Ana-Maria Iwada, în „Exercițiu de imaginație”. Dar și mai interesant mi s-a părut articolul „Food and Fantasy”, scris de Corina Dinică. Ea ne descrie diferite mâncăruri și obiceiuri culinare din China, Japonia și Vietnam, care probabil îți trezesc interesul doar în a ști despre ele, nu în a le încerca.

Mi-a plăcut faptul că Irina Sanda a scris despre J.R.R. Tolkien, în ideea că a vorbit despre celelalte opere ale lui, nu numai despre Stăpânul Inelelor, despre ce i-a influențat scrierile, despre fiul lui etc.

Ana Costache, în articolul „Povestea trifoiului cu multe foi”, ironizează persoanele arogante, nerecunoscătoare, ce creează ceva numai pentru a vinde, iar fantezia oricărui adolescent e descrisă de Robert Lazăr în articolul „O zi (a)normală de liceu”, din cadrul rubricii Eye on Society.

Se pare că liceele sunt foarte active! În acest număr aflăm cum și-au sărbătorit liceele „Spiru Haret” și „Gheorghe Șincai” aniversările, ce au mai organizat cei de la „Mihai Viteazul” în februarie, cum a fost la Târgul de Mărțișor pus la cale de cei din „George Coșbuc” și, nu în ultimul rând, ceva despre meciurile de handbal interliceal. Dar asta nu înseamnă că au fost neglijate review-urile pentru concertele din februarie, le găsiți și pe ele spre sfârșitul revistei.

Ca de obicei, în caz că nu te-a determinat nimic din ce am zis să citeşti revista, gândeşte-te că eu nu am vorbit decât despre o mică parte, la un mod destul de subiectiv. Mai sunt destule lucruri interesante şi haioase pe care să le descoperi singur!

Acest articol a aparut in revista Teen Press, nr. 36, Aprilie 2010
Tema: Cum sa fii roman?

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *