Waffles si Halloween @La un ceai

Waffles de Halloween_Ioana Gheorghiu_fotoreporter-1

de Carina Canea – redactor
foto: Ioana Gheorghiu – fotoreporter

Care ar fi cel mai bun lucru de făcut pe data de 30 octombrie, când toată lumea este în toiul pregătirilor pentru Halloween? Unii se mulțumesc cu statul acasă, timp în care conversează cu prietenii pe rețele de socializare și poate citesc câteva povești de groază, alții se duc p-afară să se plimbe cu amicii, iar alții se gândesc de ce oare se stresează unii atât.

Totuși, care ar fi locul perfect pentru iubitorii de dulciuri? Un loc liniștit, nu chiar aproape de gălăgia mult cunoscută a orașului, în care să poți savura în liniște un ceai și în care să te poți bucura de un desert ce conține diverse arome de sezon: dovleac, mere, scorțișoară, nuci, și, de ce nu, ceva ce cu ciocolată.

Astfel că, în data de 30 octombrie, pentru a scăpa de stresul acumulat pe perioada săptămânii și pentru a da un start foarte drăguț sărbătorii, ceainăria „La un ceai“, situată pe strada Luigi Cazzavillan, nr 25. nu numai că a fost decorată cu tot felul de ornamente care să se potrivească cu Halloween-ul, dar aceasta a găzduit, între orele 14:00 – 21:00, și un eveniment foarte dulce: Halloween Waffles. Acesta a constituit în punerea în stoc a trei deserturi, ale căror arome să mângâie papilele gustative ale invitaților, fiecare dintre acestea având la bază un singur ingredient comun, waffle.

Waffles de Halloween_Ioana Gheorghiu_fotoreporter-2
Prima delicatesă a serii a fost waffles cu cremă de dovleac, scorțișoară, miere și nuci rumenite. Acest desert te duce cu gândul direct la sărbătoare pe care ne pregătim cu toții să o celebrăm, ingredientul central fiind dovleacul. În combinație cu scorțișoară și miere, acesta provoacă o explozie de gusturi în gura celui care o savurează, dar să nu uităm de nuci, care completează aroma.

Cea de-a doua gustare a fost waffles cu mere și scorțișoara trase în cognac, înghețată și migdale, o combinație la fel de extraordinară. Merele și scorțișoara, care au fost trase în cognac, sunt completate de înghețat și migdale, formând astfel o aromă unică, greu de uitat.

Ultima dintre cele trei delicatese a fost waffles cu M&Ms, sirop de nutella, înghețată, chokotoff și marțipan, fiind poate cel mai dulce dintre cele trei. Înghețata și siropul de nutella au creat o aromă surprinzătoarea care, împreuna cu M&M’s-urile, Chokotoff-ul și mațipanul, au creat din acest desert ceva unic, foarte dulce, dar care nu încetează a te binedispune.

Waffles de Halloween_Ioana Gheorghiu_fotoreporter-3

Eu însămi pot spune cu mândrie că am fost fermecată de acel gust nemaiîntâlnit, iar ingredientele au fost în armonie completă. Aceste trei deserturi au avut menirea a da un start dulce sărbătorii de Halloween, și cred că persoanele care le-au încercat au fost la fel de mulțumite.

De asemenea, ceainăria a găzduit și un stand de face-painting, unde te puteai picta pe fată în orice mod voiai. Astfel, buna dispoziție rămâne, în timp ce tu te puteai pregătii în tihnă de Halloween, pentru a fi cât de înspăimântător se putea, pentru a-ți speria prietenii.

În final, un simplu desert a fost de-ajuns de mult să-i facă pe clienți să considera acea zi una de neuitat. Împreună cu un ceai fierbinte și un machiaj drăguț, toți cei care au fost prezenți pot spune că acesta fost un eveniment greu de egalat, ce va rămâne în memoria lor multă vreme de acum încolo

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *