Street Delivery – Editia a X-a

IMG_2748

text si foto de Olivia Mihale – laborant foto

Zona Piaţa Romană, unul dintre cele mai aglomerate şi cunoscute locuri din Bucureşti – merită să precizăm, România? Cum treci de bine cunoscutul McDonald’s, ajungi în faţa unui Cărtureşti care, cu ceva vreme în urmă, avea la intrare o arcă uriaşă – acum, nu ştiu sigur unde a dispărut. Mai faci câţiva paşi, pentru a descoperi în cele din urmă o stradă micuţă şi, de obicei circulată de maşini, Strada Arthur Verona. Aici, în perioada 12-14 iunie 2015, a avut loc a X-a ediţie a Street Delivery.

Pentru cei ce nu sunt familiari cu acest festival, treaba stă în felul următor: în fiecare an, de vreo zece, timp de câteva zile, traficul este oprit şi locul este umplut de tarabe cu un anumit specific. Conceptul a pornit din lipsa utilizării adecvate a străzilor din cauza traficului încărcat. Astfel, s-a dorit prin acest eveniment, facilitarea interacţiunii între pietoni, cât şi îmbogățirea vieţii culturale a acestora, prima ediţie susţinută purtând numele de „Art Delivery – Strada Arthur Verona este strada ta! “.

Ediţia de anul acesta aduce cu ea, din nou, oportunitatea de a vă lăsa puraţi de val printre standurile pline cu diverse obicete handmade, mâncare fresh sau printre ateliere de creaţie, ce e drept, pentru cei mici. Aşa că, luând-o dinspre Cărtureşti spre capătul opus al străzii, vedeai o serie de standuri cu îngheţată şi mâncare unde puteai opta între salate sau sandvişuri extrem de gustoase.

IMG_2653

Restul standurilor se ocupau cu lucruri destul de diferite. Unul prezenta o mică machetă a Bucureştiului, unde ţi se povestea despre fiecare zonă, altul îţi oferea ocazia să-ţi schimbi poza din calsa întâi – dacă îţi mai aduci aminte de poza aia cu harta României în spate, despre aceea e vorba. De asemenea, exista un mini atelier de pictură pentru copii, unul de creaţie unde din beţe colorate scoteai forme geometrice spaţiale, cât şi nelipsitul stand cu „Poză la Portofel“.

Arta n-a fost creată doar de copii, ci şi de către diferiţi participanţi ai ediţiei, care au venit cu abordări inedite. Aceştia au adus un plus de culoare atât prin pictura pe apă, tehincă interesantă prin neobişnuinţa ei, dar şi prin pictarea unui zid întreg cu flori exotice. De asemenea, standul Green Peace a adus cu sine un întreg zid de plăntuţe ce aveau ca scop împrospătare aerului.

IMG_2582

Tot ce pot spune este că şi această ediţie a „Street Delivery“ ne-a oferit oportunitatea de a explora o stradă destinată exclusiv pietonilor. Iar aceştia s-au bucurat de o experienţă minunată, rămânând în cele din urmă fie cu mici suveniruri, fie cu un gust plăcut a ceea ce înseamnă diversitate, artă şi distracţie, totul în acelaşi loc.

Leave a Comment