O calatorie magica alaturi de Loredana Groza

timthumb

de Ana-Maria Micuda – colaborator
foto: infomusic.ro

În cinstea lansării noului său album „Imaginarium“, Loredana a concertat la Sala Palatului în serile de 7 şi 8 noiembrie, începând cu orele 20:00. „Haideţi să pătrundem împreună într-o lume magică! “, ne îndemna artista la intrarea sa în scenă. Cu ajutorul unor proiecţii fascinante şi al unor invitaţi speciali care au stârnit aplauze calduroase, seara s-a ridicat la nivelul promis de cântăreaţă.

Din experienţa anilor precedenţi, artista şi-a câştigat o reputaţie de top prin spectacolele ce ies din sfera muzicală. Anul acesta, Loredana s-a autodepăşit, strălucind pe scenă atât la propriu, prin diversele ţinutele ieşite din comun, cât şi la figurat prin vocea sa caldă care unge pe suflet spectatorii. Surprizele care s-au ţinut lanţ au fost însă cireaşa de pe tort. Pentru început, două perechi de acrobaţi, suspendaţi în aer, au executat sincron un spectacol vizual reprezentând simbolic notele din octavele superiore cântate de artistă. Spre sfârşitul serii, a venit şi rândul artistei „să zboare“ prin public, cu ajutorul unui ham şi al unei tiroliane improvizate.

Repertoriul Loredanei a constat predominant din melodii folclorice precum „ Ionel, Ionelule“, „Cine iubeşte şi lasă“, „Zaraza“. Piesa „Mi-am pus busuioc în păr“ a fost cântată împreună cu fostele sale concurente de la „Vocea României“, Maria Hojda, Ilinca Bacila şi Oana Brutaru. De asemenea, a interpretat şi melodia „Miroşi a dragoste“ de pe noul album „Imaginarium“. În semn de solidaritate pentru victimele tragicului eveniment din „Colectiv“, Lori a cântat melodia „Back to life“ a trupei „Goodbye to Gravity“, moment de o încărcătura emoţională deosebită.

Apariţia neaşteptată a îndrăgitului cântăreţ Gabriel Cotabiţă a ridicat sala întreagă în picioare. Împreună cu Lori, a încheiat concertul cu melodia „Buna seara, iubite“. Din rândul invitaţilor speciali au facut parte şi Mihai Rait (actor în rolul lui Dorel din serialul românesc „Las Fierbinţi“ şi actual concurent la „Vocea României“, în echipa Loredanei), Mihai Mărgineanu, What’s UP, dând glas vocei masculine din piesa „Apa“, dar şi Nadir, fostul concurent de la X-Factor care s-a lansat anul acesta cu piesa „Te iubesc“, în featuring cu Lori.

După un spectacol de un înalt profesionism, la care o echipă întreagă a conlucrat pentru a impresiona publicul de toate vârstele, oare era loc de mai bine? „Mi-ar fi plăcut să aud şi melodii mai vechi cu care s-a lansat artista precum «Inimă la 16 ani»“, mărturiseşte o doamnă. Contrar acestei păreri, alţii susţin că aşteptăriile le-au fost categoric depăşite.

Leave a Comment