În așteptarea verii la concertul „Pontice de vară“

În așteptarea verii la concertul „Pontice de vară“

În așteptarea verii la concertul „Pontice de vară“

de Carina Diaconu – seminarist
foto: www.cotidianul.ro

Pe 2 iunie, la teatrul Odeon, ne-am întors în timp și am călătorit prin Europa medievală alături de trupa „Pontice“. A fost înființată în anul 2004, la inițiativa actorului Cătălin Mirea. Ne-am bucurat de o seară plină de muzică tradițională ritmată, la concertul „Pontice de vară“, în ciuda faptului că vara se lasă mult așteptată.

Au format un duet de excepție Monica Ivanov (tamburină, castaniete) și Florentina Ciobanu. Ele au fost acompaniate de Geanina Meragiu la vioară, la percuție Emanuel Ionescu, la chitară bas Alex Călin și, nu în ultimul rând, de liderul lor, Cătălin Mirea, la chitară. Aceștia ne-au îndrumat prin toată Europa, începând din zona Maramureșului, continuând în Bulgaria, Ungaria și Serbia, până în Grecia, Sudul Italiei (piesa „Mieru“, în traducere „Vinul“), Anglia, unde am ascultat engleza veche și chiar Rusia („Oi Maroz“ înseamnă „Gerul“).

Trupa a pregătit, spre final, un moment în care a interacționat cu publicul, într-un mod practic. Mai mulți spectatori au primit gembe și au fost învățați cum să bată ritmul, pe care l-au prins cu entuziasm și nu l-au lăsat până la sfârșit.

Apoi, am cântat împreună cu trupa Pontice și am dansat. Pe fețele tuturor erau agățate zâmbete largi și aplauze frenetice completau atmosfera.

Toți au fost plini de energie până la final și și-au dăruit unii altora propria bucurie cu brațele deschise!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *