Global Village la Iris Shopping Center

Global Village la Iris Shopping Center

Global Village la Iris Shopping Center

de Thomas Bărbulescu – colaborator
foto: Marius-Tudor Stoian – colaborator foto permanent

Cine a ales să meargă la cumpărături duminică, pe 15 iulie, la Iris Shopping Center a avut parte de o mare surpriză. Pentru a doua oară în acest an, în colaborare cu centrul comercial din zona Titan, AIESEC a susţinut o nouă ediţie a proiectului Global Village.

Global Village sprijină ideea vizitării cât mai multor ţări într-un timp cât mai scurt, iar cu această ocazie 28 de ţări au dat curs provocării. Fiecare dintre ele au avut la dispoziţie un stand unde şi-au prezentat cultura într-un mod inedit, obiceiurile şi tradiţiile, acestea fiind reprezentate, în majoritatea cazurilor, de unul sau mai mulţi studenţi din acea ţară.

Global Village la Iris SHopping Center


Varietatea a fost cuvântul de ordine în acea zi. Au fost prezente ţări de pe toate continentele, cu excepţia Australiei. S-au putut vedea instrumente tradiţionale, mâncăruri exotice, costume mai mult sau mai puţin cunoscute, broşuri şi materiale promoţionale, dar cel mai important, a fost posibil să comunici cu oamenii care provin din acele ţări.

În paralel, s-a desfășurat un program artistic în cadrul căruia fiecare trebuia să reprezinte ţara de origine. Momentele au inclus prezentări comice şi interesante, precum modă, muzică, dans sau chiar prezentări ppt(PowerPoint). Încântaţi de faptul că participă, că întâlnesc o lume nouă, fiecare a putut împărtăşi cultura ţării de provenienţă.

Global Village la Iris SHopping Center


Unitatea, în pofida diferenţelor culturale, a fost cel de-al doilea lucru extraordinar care s-a putut observa la Global Village. Puteai vedea chinezi jucându-se cu canadieni sau mexicani, glumind cu studenţi din Slovacia. Toţi se sprijineau, se încurajau şi se ajutau unii pe alţii.

Minusurile care au apărut pe parcursul programului au fost depăşite uşor, trecând neobservate de către majoritatea oamenilor. O mare problemă,însă, a fost atunci când, în timpul prezentării Olandei, o siguranţă a sarit lăsând toată aparatura fără curent. Chiar și așa, organizatorii evenimentului s-au descurcat bine și problema a fost uitată imediat ce curentul a revenit.

Puţin după ora opt standurile au început să fie strânse, studenţii fiind fericiţi că au putut împartăşi românilor o parte din identitatea și fericirea lor.


Global Village la Iris SHopping Center

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.