Cum a fost deschiderea Anim’Est 2010


Deschiderea Anim'est 2010

fotoreportaj de Oana Ştefănescu – seminarist foto

Vineri, 8 octombrie, a avut loc deschiderea Anim’Est-ului. Oficial, biletele marcau începerea filmului la ora 19:00, dar holul minuscul al cinematografului Patria era deja arhiplin încă de la ora 18:00.


Deschiderea Anim'est 2010

Cum era de aşteptat, „Iluzionistul“, proiecţia cu care festivalul debuta, s-a lăsat aşteptată mai bine de o oră, având timp destul şi pentru mulţumirile de rigoare ale organizatorilor.


Deschiderea Anim'est 2010

Prezenţa în sală a publicului nevorbitor de limbă română nu a fost trecută cu vederea, un traducător acompaniind organizatorii pe toată durata discursului acestora.
Menţionările sponsorilor au fost urmate, spre bucuria copiilor, de un număr al unui iluzionist profesionist menit să „introducă publicul în cadrul prezentat în film“, după vorbele lui.


Deschiderea Anim'Est


Deschiderea Anim'Est

Filmul a durat 83 de minute şi a fost o delectare pentru iubitorii desenelor Disney, stilurile de animaţie semănând până la confuzie. Povestea a fost una comico-tragică, pe alocuri presărată cu glume tipic franţuzeşti sau trăsături englezeşti ale personajelor, simţindu-se influenţa ambelor naţii implicate în producţia sa. Este prezentată povestea unei prietenii neobişnuite între un scamator francez şi o fetiţă săracă din vestul Scoţiei, fetiţa urmărindu-l pe bătrânul magician din admiraţie şi din convingerea că acesta are puteri supranaturale.


Deschiderea Anim'Est 2010

În ciuda filmului extraordinar ce a rulat în acea seară, poate cea mai uimitoare a fost atmosfera din sală, tipică ediţiilor Anim’Est. În momentul începerii proiecţiei, privitorii deveniseră un tot unitar, simţindu-se în largul lor indiferent de loc.
Agăţaţi de bare, atârnaţi pe balustrade sau tolăniţi pe scări, toţi erau absorbiţi de povestea iluzionistului şi râdeau, plângeau sau se emoţionau odată cu acesta.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *