„Corpul uman“ – o extraordinara expozitie de grafica

„Corpul uman“ - o extraordinara expozitie de grafica

„Corpul uman“ - o extraordinara expozitie de grafica

de Laura Ștefan – seminarist
foto: Roxana Leocovici – fotoreporter

„Cum să prinzi și să legi un cal sălbatic, fără să-l faci să simtă nici durere, nici chin, doar o clipă de suspin…“ – aceste spuse s-au regăsit și în lucrarea „Cal Sălbatic“, fiind prezentă în cadrul expoziției „Corpul uman“ și susținută de către siamezele din str. Academiei nr. 15.

„Corpul uman“ - o extraordinara expozitie de grafica

Nu departe de ora 16:00, a unei marți de 2 aprilie 2013, a avut loc și vernisajul expoziției „Corpul uman“, avându-l pe domnul Ion Drăghici drept expozant, iar pe sculptorul Andrei Marina drept invitat al dragului nostru artist făuritor.

Această expoziție, așa cum mulți dintre vizitatori au susținut, s-a ridicat la înălțimea așteptărilor. Lucrările au fost ca și scufundate în forță și eleganță, cel mai des observându-se încercarea de a scoate în evidență frumusețea omenească cu ajutorul unui factor extern (cal, fluture ori un simplu melc). Artistul a pus în armonie forța și puritatea calului cu cea a ființei omenești.

„Corpul uman“ - o extraordinara expozitie de grafica

Marea majoritate a fost lăsată deschisă, acea ușă a interpretărilor, a percepției individuale și a regăsirii. Acest artist a trezit, în fiecare, o peliculă de întrebări interioare prin lucrările expuse, cât și dorința de a răspunde la ele dintr-un punct de vedere mai subiectiv.

Și să nu lăsăm nemenționate extraordinarele sculpturi ale domnul Andrei Marina! Acesta abordează o tehnică cu mult mai specială decât cele întâlnite de noi, folosindu-se de placarea bronzului cu aur, pentru a pune în valoare o frumoasă relație între melci, fluturi și oameni.

„Corpul uman“ - o extraordinara expozitie de grafica

„Multe cuvinte nu sunt de spus“ deoarece arta nu este făcută pentru a fi spusă, ci mai degrabă pentru a fi privită și interpretată în dorința inimii și placului nostru. Așa că, fuguța la Elite Art Gallery, pentru a te lăsa surprins de o expoziție sub semnătura artistului Ion Drăghici!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *