Sonisphere – Ziua 1

de Alexandra Zamfir – colaborator

Sonisphere – Green Fest, mult aşteptatul festival a debutat în forţă!

O atmosferă mai mult gothică decât prietenoasă a împânzit, ieri, Piaţa Romexpo, unde mii de rockeri de toate vârstele s-au adunat să-şi scuture pletele pe muzica celor cinci formaţii ce-au fost anunţate.

Seara a fost deschisă de către Orphened Land, adepţi ai combinării stilurilor muzicale, precum progressive metal, death/ doom cu influenţe tradiţionale evreieşti şi arabe. Artiştii au bucurat privirile cu look-ul lor ieşit din comun şi au încălzit publicul prin versurile lor cu concept antitezic. Totuşi, au primit cam puţină dăruire din partea celor prezenţi…

Pe scenă au mai urcat Paradise Lost, cu influenţele lor gothice, şi Volbeat, care a reuşit iar să facă show, ca de fiecare dată. Aceştia din urmă, au reuşit să introducă publicul în temă şi să-l pregătească pentru Manowar – care a zguduit timpanele tuturor celor prezenţi, când corzile unei anumite chitare au fost smulse una câte una, pe fundalul sonor al ţipetelor fanilor.

Printre picături de ploaie, totul s-a încheiat cu metalul nostalgic al celor de la Accept, ce au venit să-şi promoveze ultimul album lansat în luna mai a acestui an, „Blood Of The Nations“. Formaţia a fost aşteptată mai mult de către rockerii „vârstnici“…

Organizarea a fost mai bună ca anul trecut – amplasarea scenei este excelentă, astfel şi cei cu venituri restrânse îşi pot vedea idolii foarte bine chiar şi de la Normal Circle, iar sound-ul se aude bestial oriunde;berea sucul rece la preţuri acceptabile (chiar moca, dacă eşti un pic ecologist), mâncarea cam scumpă, ce-i drept şi, în rest, toate bune şi frumoase!

Urmează THE BIG FOUR!

Recommended Articles

4 Comments

  1. BereSuc moca daca esti ecologist ? Cum asa ? :))

  2. La 15 pahare – o bere moka

  3. La Metallica a fost suuuper! Pur si simplu Genial! :X:X:X:X

  4. Just a thought : E ''Orphaned Land'' si era chitara bass (la Demaio acolo) 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.