Light books… literatura de vara


Light books

de Raluca Băceanu – colaborator
foto: Oana Ştefănescu – colaborator foto

Se ştie că adolescenţilor nu prea le place să se complice, şi nu spun asta doar în privinţa cărţilor, ci în general. Nimănui nu îi place un lucru prea complex sau care necesită prea multă bătaie de cap. E şi aşa viaţa grea.

Când vine vorba de literatură, mai ales că deja vara a dat buzna peste noi cu 150 km/h, vrem ceva uşor şi captivant totodată; fiindcă nu îşi doreşte nimeni să citească o carte kilometrică şi plictisitoare, când poţi mai degrabă să mergi la piscină sau la un „ci-co“ cu amicii.

Dacă însă eşti o persoană activă şi din punct de vedere intelectual, nu numai social, atunci nu vei neglija cărţile.

Vara asta se „poartă“ cărţile „light“. Ce înţelegi însă prin acest cuvânt? De pildă, romanele poliţiste: destul de scurte şi palpitante.

Pe lângă acest tip de literatură, poţi încerca ceva fantasy sau, de ce nu, puţin SF? Sunt o mulţime de cărţi din aceste genuri literare care merită citite: sunt uşurele şi foarte plăcute. Dar cele mai citite cărţi, sunt cele chick-lit. Nu e nimic mai plăcut decât să citeşti un roman chick-lit când eşti ori plictisit ori „pissed off“.

Şi ce nu este mai plăcut decât să leneveşti lângă piscină, sau în piscină, dacă vrei, pe o saltea gonflabilă, şi cu o carte interesantă în mână? Atenţie, însă, la următorul aspect: nu cumva să te prinzi prea mult în plasa unei poveşti interesante, altfel te poţi trezi cu o insolaţie destul de urâtă, sau cel puţin cu nişte arsuri de piele.

Recomandare: înainte să citeşti o carte light în natură, ai grijă să te echipezi cu o loţiune bună, multă apă – sau bere, după caz – şi puţină motivaţie.

Până data viitoare, vă urez lectură plăcută!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.