Carte: Sunt aiurita si se ia! – Caprice Crane

Carte: Sunt aiurită și se ia! – Caprice Crane

Carte: Sunt aiurită și se ia! – Caprice Crane

de Ioana Miclea – colaborator
foto: www.humanitas.ro

Dacă ești un împătimit al muzicii pop-rock, al comediilor romantice și al umorului în general, vei savura lectura cărții ,,Sunt aiurită și se ia!“ (,,Stupid and Contagious“) scrisă de Caprice Crane.

Crane este o scriitoare ce a absolvit New York University Tisch School of the Arts Film School, debutând cu această carte în 2006. Cartea sa a fost publicată în peste zece țări, a câștigat Romantic Times Book Reviews Award, fiind desemnată cel mai bun roman chick lit al anului 2006.

Titlul cărții este un vers din cunoscuta melodie a trupei Nirvana, Smells like Teen Spirit.

Autoarea expune două personaje total diferite: Heaven Albright, o fostă agentă PR la o firmă de top din New York și actual chelneriță la un restaurant în vogă. Ea este convinsă că dacă nu se va căsători până la 27 de ani, va muri ca și marii ei idoli. Al doilea protagonist este Brady Gilbert, proprietar al unei case de discuri fără prea mult succes, inventator în timpul liber.

Destinele lor sunt paralele, până în ziua în care proaspăt burlacul Brady, se mută în apartamentul de lângă Heaven. Cei doi sunt antipatici la început, Brady privind-o pe noua lui vecină ca pe un blestem karmic.

Firea băgăcioasă a lui Heaven, dar și corespondența lui Brady care ajungea mereu la ea, îi apropie. Află, astfel, despre plecarea lui Brady în căutarea lui Howard Schulz, fondatorul Starbucks. El vrea să îi prezinte noua inovație în industria alimentară – scorțilapte. Heaven se autoinvită în această călătorie, care are să îi apropie foarte mult.

Brady întâlnește dificultăți în drumul sau către domnul Schulz, iar Heaven se întâlnește cu fostul ei iubit, care devine rivalul noului ei prieten, deoarece ambii au case de discuri și vor să promoveze aceași trupă.

Heaven descoperă că are sentimente pentru Brady atunci când iese cu fostul ei iubit, însă era prea târziu. Prietenia lor era compromisă, deoarece trupa nu semnase cu el. Lucurile aveau să se schimbe radical: trupa decide să semneze cu Brady, iar Heaven își deschide propria firmă de PR, ,,Mort la 27“, prin care promovează noua trupă.

Este o carte cu happy-end, deoarece Heaven află despre sentimentele lui Brady, acesta cerând-o în căsătorie. Mai târziu, el are să primească un telefon de la Howard Schulz în legătură cu inițiativa lui, scorțilapte.

Este o lectură plăcută care vă va ține cu sufletul la gură și pe care nu o veți putea lasă din mână prea repede.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *