Carte – Rosu de rubin

rosu de rubin

rosu de rubin

de Ana-Maria Tudorache – colaborator
foto: walking-on-letters.blogspot.com

Ai simțit vreodată că familia ta are mai multe secrete decât lasă de văzut? Sau te-ai simțit vreodată ca umbra unei verișoare care „le are pe toate“?

Ei bine, câteodată este o mare povară să trăiești într-o astfel de familie. Dar atunci când afli că cel mai mare secret al acesteia este despre tine, totul o ia razna.

Gwendolyn Sheperd, o tânără de numai 16 ani a fost mereu în umbra frumoasei și „specialei“ sale verișoare, pe nume Charlotte, care teoretic este ultima moștenitoare a genei călătoriei în timp, prezentă în familia Montrose de câteva secole. Astfel, Charlotte este pregătită încă de mică pentru marele salt de inițiere, învățând numeroase limbi străine, scrimă, dansuri de epocă și cum să se comporte în preajma impunătoarelor personalități de odinioară, toate acestea intrând în categoria „orelor de mister“.

Spre deosebire de verișoara ei, Gwendolyn este o adolescentă normală, ce își pierde vremea vorbind ore în șir la telefon cu cea mai bună prietenă a ei, Leslie, și care nu dă doi bani pe părerea celorlați. Dar totul ia o întorsătură neașteptată într-o singură zi când, simțindu-se tot mai amețită, Gwendolyn este cea care face un tur în trecut. După ce face trei salturi necontrolate în timp în descursul a câtorva zile, Leslie o obligă pe Gwen să îi spună totul mamei sale. De aici povestea se complică, întrucât tânăra este dusă în Loja Gardienilor, lojă din care a făcut parte și bunicul ei și care a fost fondată de Contele de Saint-Germain pentru a-i proteja pe călătorii în timp. Aici îl întâlnește pe Gideon de Villiers, care îi va deveni partener în călătoriile în timp. Arogant și disprețuitor, Gideon o consideră pe tânără o simplă adolescentă, ce nu știe decât să vorbească la telefon și să îi bârfească pe alții. După ce este inițiată în tainele călătoriei în timp, Gwendolyn împreună cu Gideon vor merge la serate și baluri date de nobilii de altă dată și vor încerca să ducă până la capăt planurile misteriosului conte.

Finalul aduce cu el o altă întorsătură neașteptată a lucrurilor, însă vă las pe voi să vedeți ce se va întâmpla cu eroina acestui prim volum al trilogiei „Culorile dragostei“ scrisă de Kerstin Gier.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *