Am fost la Brunch pe Matasari, Gogule!

Brunch pe Mătăsari

Brunch pe Mătăsari

de Sabrina Canea- colaborator
foto: Ioana Muntean – fotoreporter

După cum bine ați observat, prognoza meteo nu a fost prea plăcută în weekendul trecut, însă asta nu m-a ținut prea departe de un eveniment ce se anunța a fi super tare! Duminica trecută, 13 mai 2012, a avut loc un Brunch pe Mătăsari, eveniment la care au participat binevoitori tineri de toate vârstele.

Probabil vă întrebați ce este acela un brunch, cum de altfel și eu am făcut-o. Brunch-ul este o masă servită în mijlocul dimineții, de obicei, între ora normală a micului dejun și cea a prânzului, ținând astfel locul ambelor mese.

Brunch pe Mătăsari

Chiar dacă la început nu era atât de multă lume pe cât se așteptau organizatorii, Home Mătăsari s-a umplut după miezul zilei de tineri zâmbitori și gata de distracție. Invitații au fost serviți cu ceai, limonadă normală, dar și cu căpșuni, însă aceasta nu este tot: organizatorii ne-au preparat, de asemenea, de la supa de dovleac, la lasagna cu broccoli, quiche ori chiar celebra salată de vinete. Orice ai fi ales, pot spune că ți-ar fi mers direct la suflet.

Între timp, cât s-a mai fâțâit lumea, cât am mai stat la o bârfă, două, organizatorii pregăteau spectacolul propriu-zis, mult așteptat de invitați. În ce a constat spectacolul? One man show, made by Vlad Bălan! Totul a fost sub forma unei mici piese de teatru, mai bine spus monolog, ce avea ca temă „Viața merge înainte“, temă inspirată dintr-un roman de Romain Gary.

Brunch pe Mătăsari

Întregul monolog s-a bazat pe viața grea a unui tânăr arab ce nu avea mama, singurii prieteni fiindu-i câinele „Super“, umbrela Arthur și nu în ultimul rând bona, femeia ce avusese grijă de el încă de când era în pântece, care în cele din urmă a murit, lăsând în urma ei un tânăr convins că fără iubire, viața nu ar avea vreun rost.

Finalul monologului a adus cu sine minute în șir de aplauze, însă și multe felicitări pentru superba interpretare a lui Vlad Bălan. Actorul nu numai că a trăit fiecare secundă petrecută pe scenă, dar a îmbinat nemaipomenit de bine comedia cu trista realitate a vieții în care trăim.

Încet-încet, casa s-a golit, invitații lăsând gazdele să-și tragă puțintel sufletul, neuitând totuși să le mulțumească pentru delicioasa duminică oferită. Organizatorii au fost chiar mulțumiți de modul cum s-a desfășurat brunch-ul lor, chiar dacă se așteptau la ceva mai mulți oameni. Nu totul e roz, însă Mătăsari vă așteaptă, de asemenea, și duminica viitoare, 20 mai 2012, cu forțe proaspete, cu un nou brunch cu mâncăruri super gustoase și cu o superbă expoziție de fotografie Lucia Dinescu, însă mai mult nu vă spun. Veți descoperi duminică toată splendoarea Mătăsariului.

Brunch pe Mătăsari

Nu în ultimul rând, trebuie să-i mulțumin și s-o felicităm pe Dona Ghenof, coordonatoarea proiectului, elevă în C.N.B.G.C., pentru o asemenea idee genială, pusă și în practică. Great job, Dona!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *