Practica si perfectionare

Practica si perfectionare

Practica si perfectionare

de Elena Tănase – redactor
foto: Andreea Stoian – fotoreporter

Andreea Antonescu, elevă în clasa a XI-a, iubeşte să creeze machiaje. Ea a cochetat încă de la o vârstă destul de fragedă cu pensulele şi culorile ce le pune în practică în fiecare clipă ce îi mai rămâne liberă din timpul ei. A muncit cât a putut de mult şi s-a perfecţionat. Acum, această pasiune a ei s-a transformat într-un talent neîntrecut.

R.: Când ai observat că ai talentul de a machia?
A.A:
Am dezvoltat o pasiune pentru machiaj pe la vârsta de 13 ani când am simţit nevoia să fiu mai cochetă. Am început să caut diferite tutoriale pe YouTube şi să învăţ pas cu pas arta machiajului.

R.: Cum te-ai perfecţionat?
A.A:
M-am perfecţionat prin multă practică. Stăteam cu orele în faţa oglinzii şi exersam, ca să-mi iasă fiecare dunguliţă şi fiecare umbră aproape perfect. Am căutat mereu provocări, machiaje cât mai complexe pe care am încercat să le recreez. Acest lucru îl fac şi acum, mă ajută să evoluez.

R.: Ai avut vreodată probleme cu realizarea unui machiaj? Te-ai dat bătută când ai observat că nu-ţi iese?
A.A:
Da, mici probleme am întâmpinat mereu, dar nu m-am dat bătută niciodată, întotdeauna am încercat să găsesc o soluţie. Cel mai bun lucru în machiaj este faptul că poţi şterge sau acoperi micile greşeli.

Practica si perfectionare


R.: Părinţii ştiu de talentul tău? Te-au încurajat să continui cu ceea ce faci?
A.A:
Da, părinţii mei ştiu şi le place foarte mult ceea ce fac. M-au încurajat mereu, indiferent de ce am facut şi îi iubesc foarte mult, sunt nişte oameni minunaţi.

R.: Asta faci în timpul liber? Cum îţi vin ideile pentru machiajul ca o mască? Ce te inspiră?
A.A:
Când nu am ce să fac, da. Exersez foarte mult, e modul meu de a mă relaxa. Uneori e de ajuns să privesc toate culorile pe care le am în trusă şi să îmi pun imaginaţia la bătaie, alteori găsesc inspiraţie în diferite poze de pe internet.

R.: Crezi că pe viitor ceea ce faci va fi o meserie profitabilă?
A.A:
Meseria de make-up artist este o meserie destul de luxoasă. Nu oricine îşi permite să apeleze la unul ori de câte ori are nevoie, iar cei care apelează îşi permit şi sunt conştienţi că li se oferă nişte servicii. Produsele profesionale sunt scumpe, automat şi preţurile serviciilor vor fi pe masură.

Practica si perfectionare


R.: Ăsta este şi va fi şi hobby-ul tău şi job-ul tău?
A.A:
Da, fără nicio îndoială, acesta va fi jobul meu în viitor, şi automat şi hobby, pentru că este o pasiune. Motto-ul meu este: „Alege-ţi o meserie pe care să o iubeşti şi nu vei fi nevoit să munceşti nici măcar o zi.“

R.: Am observat că oamenii au numai cuvinte de laudă pentru operele tale de artă. Te simţi bine cu atâţia fani?
A.A:
Nu vreau să cred că am fani, ci oameni care îmi apreciază munca. Bineînţeles că mă simt bine, creşte inima în mine. Cu această ocazie le mulţumesc tuturor celor care mi-au urmărit evoluţia, mi-au dat sfaturi şi mi-au fost aproape! Înseamnă mult pentru mine!

R.: Colegii tăi de clasă ştiu de talentul tău? Ce au zis când au aflat/văzut ceea ce faci?
A.A:
Da, bineînţeles că ştiu. S-au obişnuit cu mine şi nu îi mai surprinde aproape nimic. Mă bucur foarte mult când mi se cer sfaturi în materie de machiaj, îmi place să fiu de ajutor.

R.: Până acum au existat multe fete care au apelat la tine pentru a le machia pentru diverse evenimente?
A.A:
Au fost foarte multe fete care au apelat la mine, dar am fost nevoită să le refuz din cauza kit-ului, pe care nu îl am complet. Produsele sunt destul de scumpe şi mai am nevoie de timp pănă să încep sa profesez.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *