Interviu cu trupa ,,The Purple Dandies“

Interviu cu trupa ,,The Purple Dandies“

 Interviu cu trupa ,,The Purple Dandies“

de Laura Tătaru – colaborator
foto: Nicoleta Istudor – fost colaborator foto

Am avut prilejul să stăm la o şuetă cu membrii trupei ,,The Purple Dandies“ şi anume Tudor Marcu, Ramin Vahidi, Naim Vahidi, Mădălina Stoica şi Alexandru Munteanu elevi în C.N.Bilingv ,,George Coşbuc“. Dorinţa pentru a deveni cei mai buni şi pasiunea pentru muzică i-au adus împreună şi sunt gata să le arate tuturor de ce sunt în stare!

T.P.: Suntem curioşi să cunoaştem originea numelui vostru de trupă. Are vreo semnificaţie aparte pentru voi?
T.:
Iniţial am vrut să alegem un nume…colorat! Şi cum tuturor ne place culoarea mov, ne-am pus de acord că numele nostru trebuie neapărat să conţină cuvântul ,,purple“. Iar ,,dandies“ ne aduce aminte, mie şi lui Ramin, că am luat o notă mai mică la engleză din cauza cuvântului acesta. Totodată, dandy mai reflectă şi un stil funky, ieşit din comun.

T.P.: Ce v-a îndemnat să îl alegeţi?
M.:
La început am oscilat între multe nume. La un moment dat, chiar ne-a trecut prin minte să alegem să ne numim ,,Byos“ adică ,,Be yourself or star“, dar ne-am răzgândit crezând că e prea siropos. Am vrut să fim cu adevărat originali!

 Interviu cu trupa ,,The Purple Dandies“

T.P.: Sunteţi o trupă formată recent. De ce v-aţi decis abia acum să deveniţi „The Purple Dandies“?
T.:
Trupa aceasta e veche de aproape cinci ani. Iniţial, totul a început de la o joacă din școala generală, când eu împreună cu Ramin eram decişi să formăm o trupă. Abia învăţasem să ţinem chitarele în mână! Era mai mult o distracţie pentru noi! Mădălina ne-a cunoscut la teatru, la începutul acestui an şcolar, atunci când noi eram într-o altă formulă, având altă vocalistă, şi ea ni s-a alăturat prin noiembrie, după ea urmând să intre şi Alex.

T.P.: A urmat vreunul dintre voi cursuri în domeniul muzical?
T.:
Am făcut un an de chitară clasică.
A.: Eu am făcut doi ani de teorie, iar iniţial aveam în plan să aleg să cânt la tobe, dar într-un final am trecut pe chitară.
R.: Eu am făcut trei luni de chitară electrică.
M.: Eu nu am niciun studiu (n.r.: râde). Prefer să învăţ singură!
N.: Eu sunt încă la început, studiez.

T.P.: Doriţi să activaţi în muzică, să continuaţi ideea de trupă şi în viitor sau este doar un hobby, un lucru de moment?
M.:
În ciuda faptului că nu suntem la un liceu de profil artistic, noi într-adevăr aspirăm la o carieră serioasă în muzică! Ne dorim foarte mult să ne afirmăm!

T.P.: De ce aţi ales să abordaţi genul funk-rock?
R.:
Pentru că ne defineşte, este un numitor comun. Putem să spunem că genul abordat de noi are câte puţin din fiecare, adică întâlneşti şi rock, funk, proclasic, chiar şi influenţe de psychedelic. Dorim să le transmitem celor care ne ascultă adevărata energie a rock-ului!

 Interviu cu trupa ,,The Purple Dandies“

T.P.: Aveţi vreun idol, vreun model în industria muzicală autohtonă care vă inspiră să deveniţi cei mai buni?
T.:
Fără îndoială, Pink Floyd, Red Hot Chili Peppers şi AC/DC.

T.P.: Pe 20 ianuarie aţi avut primul vostru concert (în Voltage Bar). A decurs totul conform aşteptărilor voastre?
A.:
A ieşit destul de bine. Sincer, noi ne-am aşteptat ca totul să decurgă mult mai prost! Am fost puţin ghinionişti din cauză că am întâmpinat ceva probleme tehnice.

T.P.: Ce feedback aţi primit de la cei care au asistat la concertul vostru?
T.:
Nouă ne-au dat impresia că le-a plăcut modul în care a decurs concertul. Nu ştim sigur dacă într-adevăr au fost încântaţi de ce au auzit sau au fost doar…drăguţi! Adică, este o diferenţă atunci când vorbeşti cu un coleg, cu un prieten şi atunci când discuţi cu un profesionist! Cu toate acestea, am primit felicitări şi ne-a bucurat faptul că am fost înconjuraţi de cei dragi nouă.

T.P.: Mai aveţi timp pentru voi, pentru familie, prieteni?
M.:
Da, bineînţeles! Mereu ne vom găsi timp pentru noi înşine şi pentru cei apropiaţi!

T.P.: Cum vă vedeţi peste cinci ani?
T.:
Bună întrebare! (n.r. râde) Dacă vom continua în acelaşi ritm precum cel de acum şi dacă ne vom ţine bine de treabă, visăm să ajungem departe! Cine ştie…Poate chiar în topurile englezeşti! (n.r. râde).

T.P.: Ce mai preferaţi să faceţi în timpul liber, în afară de muzică?
R.:
Chiar dacă muzica este prioritară pentru noi, în timpul liber practicăm mult sport. Pe lista noastră de hobby-uri se mai numără şi desenul, vizionarea pieselor de teatru şi ieşirile cu prietenii, că doar suntem
adolescenţi!

 Interviu cu trupa ,,The Purple Dandies“

T.P.: Cum ar decurge un weekend de-al vostru ideal?
N.:
Nu ar trebui să lipsească repetiţiile, sportul şi o vreme plăcută afară, preferabil cea de primăvară (n.r. râde).

T.P.: Aveţi în plan lansarea primului vostru album?
M.:
Da, chiar de mult timp ne gândim la acest aspect. Trebuie doar să terminăm toate melodiile şi pe urmă vom dezbate ce şi cum să facem ca să ne lansăm pe piaţa muzicală.

T.P.: Cum este viaţa actuală a adolescenţilor în viziunea voastră?
A.:
Adolescenţii din ziua de azi…Unii sunt neserioşi şi nu se ţin de treabă, în timp ce alţii sunt fix opusul. Nu putem găsi o definiţie generală!

T.P.: Dacă ar fi să alegeţi să faceţi o colaborare cu o casă de discuri din ţară, pe care aţi alege-o şi de ce?
T.:
Momentan nu am reflectat asupra acestei posibilităţi. Mai întâi dorim să ne perfecţionăm şi abia atunci considerăm că va fi necesar să ne documentăm cu privire la vreo casă de discuri. Însă, cine nu şi-ar dori să înregistreze la Universal? (n.r. râde).

T.P.: Aveţi vreun mesaj pentru cititorii Teen Press?
M.:
Să îşi urmeze visurile şi să nu se dea bătuţi!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *