Ursul de Aur la NCRR!

Ursul de Aur la NCRR!

de Andra-Maria Mãciucã – editor ştiri
foto: www.radiocluj.ro

Joi, 21 martie 2013, începând cu ora 19:30, se vor anunţa câştigãtorii Trofeului Ursul de Aur la Noul Cinematograf al Regizorului Român.

Evenimentul va fi urmat de o sesiune de întrebãri şi rãspunsuri, avându-i ca invitaţi speciali pe Ada Solomon (producãtor), Cãlin Peter Netzer (regizor) şi pe actorii : Luminiţa Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Florin Zamfirescu şi Ilinca Goia.

„Pozitia Copilului“ este cel de-al treilea lung metraj al regizorului Calin Netzer ( alaturi de “Maria” si “Medalia de Onoare”) şi este considerat filmul românesc cu cel mai bun debut în cinematografe din ultimul deceniu, având un numãr impresionant de încasãri şi spectatori din întreaga ţarã.

Filmul contureaza portretul unei mame, care, consumatã de iubirea de sine, statut si obsesia pentru unicul fiu, dezvãluie traumele copiilor a cãror personalitate şi viaţã ajung sã fie sufocate de figuri materne dominante. Intr-un plan secund, pelicula reuseste sã surprindã cu efect câteva din „esenţele morale“ ale “upper-class”-ului românesc: corupţia, nepotismul şi traficul de influenţã.

Filmul a avut premiera mondialã pe 11 februarie 2013, în competiţia celei de-a 63-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

Pentru mai multe detalii despre proiectul cultural „Noul Cinematograf al Regizorului Român“ derulat de Muzeul Ţăranului Român, accesaţi www.asociatiamacondo.ro.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.