CiNE voteaza?

CiNE voteaza?

de Andra-Maria Mãciucã – editor ştiri

În perioada 14 – 17 martie 2013 au avut loc întâlniri ale tinerilor cu responsabili ai politicilor de tineret în staţiunea Băile Herculane, judeţul Caraş-Severin.

Evenimentul face parte din proiectul „CiNE Votează?“, organizat de Asociația Elevilor Mehedințeni şi finanţat prin Programul Tineret în Acțiune şi s-a bucurat de prezenţa Preşedinţilor Consiliilor Judeţene ale Elevilor din România, precum şi de cea a consilierului Ministerului Educaţiei Naţionale, Romeo Moşoiu şi cea a lui Andrei Bogdan Petre, preşedinte al CNE în mandatul 2012 – 2013 şi actual senior.

Pe parcursul evenimentului, participanţii au luat parte la diverse sesiuni de formare, pe teme precum leadership, luarea deciziilor, lucrul în echipă, respectiv lobby şi advocacy.

În acest context, Preşedinţii Consiliilor Judeţene ale Elevilor au adus în discuţie reprezentarea elevilor în cadrul Consiliilor de Administraţie ale instituţiilor de învăţământ preuniversitar.

De asemenea, s-au realizat dezbateri despre ceea ce înseamnă reprezentarea elevilor în cadrul Consiliului de Administraţie şi importanţa de a cunoaşte opinia elevilor şi nevoile pe care le au aceştia, nivelul de implicare al reprezentantului elevilor în procesul de luarea a deciziilor, dar şi modalităţi de aplicare a celor învăţate.

A doua etapă a proiectului „CiNE Votează?“ va avea loc în perioada 28 – 31 martie 2013, însă, de această dată, va fi o întrunire a secretarilor Consiliilor Judeţene ale Elevilor şi a noilor membri ai Biroului de Presă al Consiliului Naţional al Elevilor, urmând ca în luna mai să se desfăşoare „Seminarul Naţional Drept La Vot“, la care vor participa membrii Biroului Executiv al Consiliului Naţional al Elevilor.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.