„CREM de la CREM” Expoziție de pictură Constantin Răducan și Erik Meijer la Galleria 28

Avem deosebita plăcere de anunța că în perioada 15 martie-5 aprilie 2022, la Galleria 28, str. Constantin Brâncoveanu nr. 28, Timișoara, va putea fi vizitată expoziția  „CREM de la CREM”, semnată de Constantin Răducanu și Erik Meijer. 

Organizată de Galleria 28, în parteneriat cu Grupul Noima, curatoriată de Maria Pașc, expoziția aduce în atenția publicului lucrări semnate de pictorul lugojean Constantin Răducan și de pictorul olandez Erik Meijer.

Despre expoziție, curatorul Maria Pașc notează: 

Lucrarea celor doi pictori, lugojeanul Constantin Răducan și olandezul Erik Meijer, este o celebrare a luminii. Nu știu dacă se puteau găsi doi camarazi de expoziție mai potriviți. Dovada este că expunerea, deși este compusă din lucrări realizate de pictori cu școli diferite, din generații diferite, cu stiluri diferite, consună. Numitorul comun stă în fantezia irizată de lumini în care sunt scăldate lucrările acestor doi pictori. 

Constantin Răducan și Erik Meijer își aștern culoarea pe pânză cu un sentiment de suave și fluide armonii interioare. Pictura lor este impalpabilă, ea vine nu din realitate, ci dintr-un vis inefabil ce transcende lumea materială. Toate elementele preluate din natură se înmlădie după armonia acestui vis interior. Avem de-a face cu doi pictori intrați în deplina stăpânire a expresiei și cu o expoziție ce vine ca o undă de aer pur în niște vremuri al căror tumult parcă e menit a ne sufoca.

Expoziția „CREM de la CREM” poate fi vizitată în perioada 15 martie – 5 aprilie 2022, de luni până sâmbătă, la Galleria 28, str. Constantin Brâncoveanu nr. 28, Timișoara. Programarea pentru vizitare se face la numărul de telefon 0040(0)722 503 028 sau pe e-mail galleria28@gmail.com

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.