Tabere la Oxford si la Cambridge pentru premiantii concursului Shakespeare School Essay Competition

Shakespeare School Essay Competition

foto: Ana-Maria Lungu – colaborator foto

Centrul de învățare a limbii engleze Shakespeare School a premiat astazi, 08 iunie cele mai bune eseuri în limba engleză trimise în cadrul concursului de creaţie “2012 Shakespeare School Essay Competition”, organizat pe doua categorii de varsta: 11-14 ani, respectiv 15-19 ani.

În cadru festiv, s-au acordat premii câștigătorilor pentru fiecare categorie de vârstă: locurile I, II si III, menţiuni, premiul juriului, dar şi premii speciale. Premiile competitiei au fost substantiale, constând în tabere de limba engleză timp de 2 săptămâni în Anglia, în valoare de peste 1500 lire! La “2012 Shakespeare School Essay Competition” cei patru câstigători ai taberelor de vara in Marea Britanie au fost:

Grupa de varsta 11-14 ani:
Premiul I: Lipciuc Emanuel
(elev la Scoala Generala nr. 88 din Bucuresti)
Premiul II: Ghitoi Alexandra Laura (eleva la Scoala Generala nr. 172 din Bucuresti)

Grupa de varsta 15-19 ani:
Premiul I: Ciolca Raluca Maria
(eleva la Colegiul National Unirea din Focsani)
Premiul II: Arosculesei Bogdan (elev la Colegiul National Spiru Haret din Bucuresti)

La festivitatea de premiere au participat finaliştii, alături de reprezentanţii mass-media, sponsorii competitiei, precum si partenerii media.

De asemenea, s-au oferit premii importante precum cursuri de vara la Shakespeare School, carti, dictionare, camere foto, etc. tuturor celor 35 de finalisti din Bucuresti, Ploiesti, Focsani, Iasi, Oradea, Baia Mare, Suceava, Targoviste, Tecuci, Cluj Napoca, Ramnicu Valcea, Sibiu, Alexandria, Urziceni, Rosiorii de Vede, etc.

Competitia a fost una extrem de stransa, juriul avand o misiune grea. Eseurile primite s-au remarcat prin originalite si creativitate, de aceea merita toata aprecierea. Lucrarile au fost evaluate de o comisie de profesori de la Shakespeare School, pe parcursul a 3 runde, iar la departajarea concurenţilor s-a avut în vedere respectarea temei, corectitudinea limbii, vocabularul, organizarea şi coeziunea, originalitatea şi impresia generală”, precizeaza directorul Shakespeare School, Adriana Alionte.

Concurentii au marturisit ca au considerat subiectele ca fiind foarte atragatoare, de actualitate si de aceea au participat in numar atat de mare. Pornind de la ideea Anului European al solidaritatii intre generatii, elevii de gimnaziu (11-14 ani) au redactat un eseu despre cum este sa fii adult pentru o zi, iar liceenii (15-19 ani) au realizat un eseu despre conformismul si/sau nonconformismul tinerei generatii.

“Suntem bucurosi si mandri deoarece competitia de creatie in limba engleza a făcut înconjurul țării. Cu aceasta ocazie, am constat ca avem multi copii exceptionali si indragostiti de limba lui Shakespeare. Ii felicitam si pe toti profesorii care i-au indrumat sa participe si ii premiem pe acei profesori care au avut cei mai multi candidati oferindu-le: cursuri de training online si marele premiu, participare in calitate de insotitor de grup la tabara de limba engleza de la Cambridge”, a declarat Adriana Alionte, director general la Shakespeare School.

Aflata la a patra editie, competitia de creatie in limba engleza organizata de Shakespeare School a strans mii de eseuri de la tineri din peste 350 de localitati (de la Suceava la Orsova, din Maramures pana la Craiova, Arad, Brasov, Piatra Neamt, Cluj, Constanta, si asa mai departe), competitia capatand astfel o amploare nationala!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *