Marta Popovici lansează alături de On The Fly cel de-al doilea single, TEMPLE

DOWNLOAD DIGITAL DISPONIBIL PE PLATFORMA BANDCAMP DIN

9 MARTIE 2022

https://martapopovici.bandcamp.com/track/temple

STREAMING AICI

https://linktr.ee/marta.popovici

Marta Popovici – voce, Bogdan Tănase – chitară electrică, Adi Stoenescu – Fender Rhodes, Alexandru Marin – bas electric, Gabi Matei – tobe

Miercuri, 9 martie, Marta Popovici lansează alături de On The Fly cel de-al doilea single de pe albumul Round Dance, TEMPLE.

Marta Popovici & On The Fly este o trupă tânără și efervescentă în scena muzicii jazzistice din România, aducând publicului primul album în data de 20 martie 2022. Muzica lor a fost descrisă ca jazz fusion, alternative R&B, acid jazz, trip-hop, nu-jazz, fiind manifestarea entuziastă și energică a unui proces în plină desfășurare de explorare ale posibilităților artistice.

Temple este o piesă compusă având la bază atenția pentru versuri acordată de solistă, pasionată de lumea psihologiei și cea a filosofiei. Astfel, piesa începe cu instrumentația simplă a unei chitări ce permite vocii să deschidă spațiul povestirii. Atmosfera instrospectivă se conturează în continuare ajutată de straturile sonore ce se adaugă datorită celorlalți insrumentiști. Curând, piesa își dezvăluie puterea interioară și se metamorfozează într-un joc de straturi ritmice, armonii, voci și culori ce se susțin unele pe celelalte și constituie formele, luminile, umbrele și culorile acestui tablou.

”Piesa a luat naștere într-o perioadă în care eram preocupată de vise și de potențialul creativ și spiritual al lumii onirice. Personajul piesei, la fel ca și spațiile descrise, sunt toate parte din același vis pe care, când am încercat să îl descriu, l-am exprimat fără voia mea în versuri. În lumina situației tensionate și triste în care ne aflăm cu toții în ultima perioadă, am contemplat rolul pe care îl mai poate avea arta și care este scopul ei în vremuri de încercare. De-a lungul istoriei, am avut nevoie de sprijin și mai mult decât atât, am avut nevoie de ceva către care să tindem, care să ne dea curaj și putere să continuăm. Pentru mine, arta este un mod de a ne aminti cu toții de frumosul din noi, este o ancoră ce ne aduce aminte mereu de valorile către care ar trebui să tindem. Arta este un loc al inspirației și al înălțării sufletului către ceva mai bun. De aceea, cred că este cu atât mai importantă în viața oamenilor în vremuri de restriște.

,,Mi-aș dori ca muzica noastră să fie un motiv de bucurie și o încurajare pentru ascultători să privească către coridoarele ascunse și slab luminate din interiorul lor, acolo unde se ascunde sămânța vieții și tot potențialul lantent din noi. Din acel loc, cu curaj, putem să facem lumea un loc mai bun.” – Marta Popovici

Round Dance va fi lansat în regim independent pe data de 20 martie 2022 prin platforma Bandcamp și pe toate platformele de streaming. Artwork-ul albumului este realizat de Sînziana Cadar.

“Când compune pentru ea și On The Fly, Marta Popovici se gândește mereu la mesajul pe care îl transmite. Marta e pasionată de psihologie și îndeamnă la introspecţie prin fiecare text scris. Versurile se atașează natural liniei melodice și primesc expresivitate prin gesturile muzicale venite din partea trupei. Marta Popovici & On The Fly înseamnă un grup modern, cu accentul pus pe dezvoltarea ideilor prin colaborare, pentru care jazzul este doar punctul de pornire pentru compoziţii originale. Pentru Marta Popovici & On The Fly muzica înseamnă bucurie; e una dintre căile prin care universul interior se manifestă, devine relevant pentru vieţile noastre. Cântând, se transformă într-un nucleu care radiază și îi cuprinde și pe cei din jur, iar în întâlnirea aceasta  benefică pentru ambele părţi stau și puterea și emoţia din spatele deciziei de a continua pe calea muzicii, împreună.”

– Maria Balabaș ConnectArts 2020

“Marta Popovici & On The Fly, pleasantly surprised with their modern, original repertoire. The excellent singer Marta Popovici is one of the most promising voices of the new generation that makes up the contemporary Romanian jazz scene. The On The Fly project, which she founded in 2018, is based on jazz music stylistics and is a lively and fresh expression of the young local generation, combining the musical tradition of this genre with modern sounds such as soul, r&b, neo-soul, trip-hop.” – Michal Syokra at JazzTM 2021

“It is a pleasure to see that there is a promising young generation in Romania. There were hints of prog rock in places and even a Pink Floyd vibe in some songs.” – Michal Kratochvi at JazzTM 2021

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *