Jazz cu Marius Mihalache, Lucian Maxim si Irina Sarbu


Jazz cu Marius Mihalache

Tête-à-Tête Coffee Art & Chill te invită miercuri 25 august de la ora 20:30 la concertul extraordinar de jazz ce va avea trei invitați speciali: MARIUS MIHALACHE – țambal, LUCIAN MAXIM – percuție și IRINA SÂRBU – voce.

Marius Mihalache s-a îndrăgostit de țambal de la 3 ani și a știut mereu că viața lui va fi legată de instrumentul cu bețe. În copilărie și adolescență a câștigat premiu după premiu la concursurile internaționale de muzică. A transformat partituri de pian în partituri de țambal, a interpretat Chopin, Rahmaninov, Schuman, Schubert și Mozart la Scala din Milano și a cântat etno-jazz în deschiderea concertului lui Chick Corea în România. S-a aflat pe aceeași scenă cu artiști celebri ca Gloria Gaynor sau Nina Simone. A semnat coloana sonoră a multor filme de lung metraj și seriale de televiziune, dintre care amintim Filantropica în regia lui Nae Caranfil. Discografia lui Marius Mihalache cuprinde mai multe albume în care artistul a experimentat împletiri inedite de genuri și instrumente muzicale: Eclipse, Rădăcini, Performance, Ges Romano, La Passion, Cei mai frumoși ani, Dragoste și foc, World Symphony.

Lucian Maxim este percuționist la Orchestra Simfonică Radio din București. A câștigat secțiunea Revelația anului la Gala Premiilor Jazz (Premiile Muzza) 2009. Între 1994 și 1996, a făcut parte din cunoscuta trupă românească Sarmalele Reci. În cariera sa, artistul a concertat alături de Johnny Răducanu, Marius Popp și Garbis Dedeian, iar în 2001 deschide cu un recital propriu concertul susținut de Chick Corea în București. Lucian Maxim a avut numeroase apariții ca percuționist/ilustrator muzical pentru diferite performanțe teatrale inclusiv cunoscuta adaptare a Trilogiei Grecești (prezentată în România, Franța, Scoția, Italia și Brazilia), în regia lui Andrei Șerban, regizor român stabilit în SUA.

Irina Sarbu iubește jazz-ul din perioada liceului, datorită colegului său, binecunoscutul pianist și compozitor Andrei Tudor. În 2002, a debutat în cadrul emisiunii Povestiri din Studioul Artelor al Radiodifuziunii Române. Au urmat o serie de concerte și recitaluri în București dar și în țară. Confirmarea talentului a venit în anul 2004 când Irina a câștigat Premiul pentru debut la Gala Premiilor Jazz 2003. A cântat alături de Marius Mihalache, Marius Popp, Mircea Tiberian, Virgil Popescu, Tudor Parghel și mulți alți valoroși instrumentiști români de jazz. În 2007, artista a lansat alături de Marius Mihalache albumul World Symphony.

Intrare: 20 lei
Rezervări: 0728.668.463

Tête-à-Tête Coffee Art & Chill
Parcul Herăstrău, lângă Grădina japoneză
București

facebook.com/Tete.a.Tete.Chill
twitter.com/TeteaTeteChill

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *