Ca in fiecare an, la 1 octombrie s-a deschis LicArt – Festivalul National de Arte pentru Liceeni, cel mai mare concurs din Romania, condus de omul de cultura si jurnalistul Radu Herjeu.
Dupa ce in editia trecuta a aniversat un deceniu de viata, impreuna cu peste 2500 de liceeni inscrisi, anul acesta LicArt schimba regulile! Concursul devine mai puternic: cresc premiile, se mareste perioada de inscriere si se micsoreaza numarul finalistilor! Iar totul nu va mai culmina cu o simpla finala ci cu o Tabara de Creatie, in care toti nominalizatii vor demonstra ca merita sa se afle acolo, alaturi de profesionisti consacrati in domeniile respective!
Astfel, orice licean din Romania se poate inscrie pe situl www.licart.ro, la sectiunile Fotografie (alb-negru, portret, diversa) si Poezie. Tot acolo gasesc fisa de inscriere la sectiunea Teatru. Mai multe detalii sunt in regulamentele aflate pe site.
Semifinalistii fiecarei luni se vor bucura de premii speciale, de work-shop-uri si intalniri organizate de partenerul nostru, Nikon. Lunar, fotografiile vor putea fi votate de publicul larg in cadrul unui conurs de popularitate, organizat pe nikonisti.ro. Dupa cele 7 luni de concurs, Marile Jurii (formate din personalitati marcante) vor desemna creatiile finaliste. Autorii acestora si Trupa de Teatru castigatoare se vor intalni in tabara de Creatie, organizata in vara lui 2012. Acolo vor fi dezvaluiti premiantii editiei a 11-a a LicArt!
Prin urmare, cel mai mare numar de concurenti, cele mai mari premii, cea mai tare competitie! Liceeni, intrati chiar acum pe www.licart.ro si inscrieti-va! Pentru ca… nu te poti numi licean, daca n-ai trecut pe la LicArt!
Anul acesta, situl www.licart.ro vine cu o noutate: Comunitatea LicArt, in care oricine, indiferent de varsta sau ocupatie, se poate inscrie si poate posta fotografii, poezii, eseuri, desene si povestiri, pentru a le impartasi cu ceilalti. Fiecare va putea vota, comenta si sharui pe facebook sau google+ creatiile care-i plac!
Asadar, prin toate componentele sale, concurs si comunitate, LicArt ramane, in aceasta perioada dificila, printre prea putinele spatii de afirmare a valorii, in care tinerii se pot exprima, pot comunica, pot fi recunoscuti si intelesi.