Si a fost si Marea Finala LicArt 10

LicArt 2011

LicArt 10 si-a incheiat editia aniversara in stil mare, cu o Finala demna de cel mai mare concurs din Romania!

Aproape 120 de liceeni au petrecut la Bucuresti 3 zile deosebite, pline cu intalniri cu personalitati culturale, work-shop-uri, teatru, muzica, excursii, tinerete, poezie si fotografie..

Astfel, vineri, finalistii de la sectiunea Poezie au vizitat redactia Observatorului Cultural si au aflat cateva secrete ale jurnalismului cultural modern, atat in forma lui traditionala, pe print, cat si in cea online.

Seara, cele trei trupe finaliste (Ecou, de la Sf. Gheorghe, Atelierul de Teatru si Drama Club, de la Botosani) au jucat in fata unui juriu de exceptie, format din regizoarea Sanda Manu, criticul teatral Florica Ichim si Maestrul Victor Rebengiuc! Juriu care a si decis ca Trupa Ecou, de la Colegiul National Mihai Viteazul, din Sf. Gheorghe, sa plece acasa cu marele trofeu si cu 4500 de ron.

Sambata, fotografii s-au intalnit cu (re)cunoscutul Cosmin Bumbut. Poetii au participat la un atelier de creatie sustinut de Mario Barangea, in timp ce actorii au discutat cu Eusebiu Stefanescu.

Seara toata lumea a mers la teatru, sa vada piesa “O lume pe dos” si sa vada in ce masura functioneaza pe scena legatura mama – fiu, Iarina Demian – Tudor Chirila.

Duminica, o excursie surpriza i-a dus pe tinerii liceeni la Palatul Mogosoaia. Si nu doar ca sa viziteze acest muzeu special. Ci ca sa participe la alte intalniri cu oameni deosebiti: poeta Simona Popescu, fotograful Andrei Pandele si actrita Raluca Ghervan.

Seara, la ARCUB, jurnalistul si omul de cultura Radu Herjeu, directorul festivalului, a fost maestrul de ceremonii al galei de premiere. Rand pe rand, au urcat pe scena castigatorii sectiunilor Poezie si Fotografie (cu cele 4 categorii: alb-negru, portret, diverse, verde), desemnati de jurii formate din profesionisti din domeniile respective. La poezie au evaluat si decis criticii Nicolae Manolescu, presedintele Uniunii Scriitorilor Romani, Liviu Papadima, decanul Facultatii de Litere din Universitatea Bucuresti si Paul Cernat, profesor universitar la aceeasi facultate. La fotografie castigatorii au fost decisi de Dinu Lazar, Alex Galmeanu, Bogdan Panait si Gicu Serban. Alte 10 premii speciale au fost oferite licartistilor. Premiile in bani si obiecte (laptopuri, aparate foto DSLR, carti, CD-uri, cosmetice, dulciuri) au depasit 30.000 de ron! Lista cu toti premiantii poate fi gasita pe www.licart.ro, unde le puteti admira si creatiile castigatoare.

Seara a continuat cu doua momente speciale: Trupa Improvisneyland care i-a facut pe toti sa rada si un concert extraordinar Mihai Margineanu, care i-a ridicat pe toti in picioare.

Trei zile de exceptie care au aratat ca, atunci cand se vrea cu adevarat, se poate rasplati si stimula talentul tinerilor, chiar si intr-o tara care nu mai are de mult aceste lucruri printre prioritati.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *