Dăm startul înscrierilor la Shakespeare School Essay Competition – ediția #14!

Dacă ai între 11 şi 19 ani, eşti pasionat de Limba Engleză, o vorbeşti fluent, eşti creativ şi stăpâneşti bine arta argumentării, te aşteptăm să-ţi demonstrezi priceperea în cadrul Shakespeare School Essay Competition!

Este vorba despre cel mai mare Concurs Naţional de Eseuri în Limba Engleză, cu participare gratuită, organizat anual de Asociația Shakespeare School pentru Educație şi dedicat elevilor de gimnaziu şi liceu din toată ţara.

Concursul, aflat la cea de-a 14-a ediție, se bucură de o mare popularitate în rândul tinerilor pasionați de limba engleză. În anul 2021 am atins un record al înscrierilor: peste 9.500 de eseuri din toate județele țării.

Anul acesta, lansăm o nouă provocare creativității!

Tema ediției 2022 este “Education On or Off-line. Which of the two types of study do you prefer?”. Așadar, vă invităm să scrieți un eseu în limba engleză de 200-250 de cuvinte, prin care să ne spuneți care considerați că sunt avantajele și dezavantajele școlii online versus școala în format fizic.


Participanții își pot înscrie eseurile GRATUIT, online, pe SITE-ul competitiei, intr-una dintre cele două categorii de vârstă, 11-14 ani sau 15-19 ani.

Termenul limită de înscriere în concurs este 1 Aprilie 2022.


Concursul oferă celor 30 de finaliști numeroase premii, constând în cursuri de limba engleză la Shakespeare School, înscrieri gratuite la examene Cambridge, cărți, rechizite și multe alte surprize.

În plus, toți cei care intră în concursul național de creație în limba engleză vor primi o diplomă de participare, pe care o pot folosi pentru a-și completa portofoliul educațional.

Juriul este format din profesorii Shakespeare School, care selectează cele mai bune, originale și creative 30 de lucrări.Ierarhia finală a câștigătorilor este stabilită în urma unor scurte interviuri online, în limba engleză, cu finaliștii.

Diplome și distincții și pentru profesori, pentru susținerea și îndrumarea oferite participanților la competiție.

Profesorul cu cei mai mulți concurenți înscriși va primi un “Certificat de Excelență” din partea Shakespeare School.

Toți profesorii de limba engleză din partea cărora se vor înscrie minimum 10 participanți la Shakespeare School Essay Competition 2022, vor primi un “Certificat de Merit”.

Trofeul Excelenței – Județul cu cel mai mare număr de participanți la competiție va primi Trofeul Shakespeare School Essay Competition.

Anunțarea câștigătorilor va avea loc pe data de 8 iunie 2022.

Proiectul își propune să stimuleze gândirea creativă, spiritul inovator, originalitatea și să motiveze tinerii să-și perfecționeze limba engleză.

“Sunt mândru că am reușit să reprezint Prahova, Ploiești și Colegiul Național «Nichita Stănescu» în fruntea clasamentului. Rezultatul obținut a fost unul care m-a motivat foarte mult și mi-a crescut încrederea în mine. A fost o minune și așa cum sunt eu, un om foarte competitiv, pot spune că sunt dispus să trec prin acest challenge încă o dată si să mai particip la această competiție în fiecare an în care este organizată. Mi s-a părut foarte interesantă ideea, iar tema eseului a fost motivul principal pentru care am decis să particip la Shakespeare School Essay Competition”, a declarat Victor Ilie, câștigătorul premiului I, categoria 11-14 ani, la ediția din 2021 a Concursului.

Mai multe detalii despre temă, regulament și înscriere pe www.shakespeare-school.ro, secțiunea Competiții, sau AICI.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *