Bucurestiul citeste poezie

Bucurestiul Citeste Bacovia

Bucurestiul Citeste Bacovia

Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate – ARCEN organizează un spectacol-eveniment dedicat poeziei lui George Bacovia, luni, 12 martie 2012, ora 19.00, la Cinemateca “Eforie”.

Prin spectacolul de poezie dedicat poetului George Bacovia, ARCEN îşi propune să îmbine în mod inedit poezia, muzica şi artele vizuale.

Voluntarii ARCEN vor aborda într-o manieră artistică îndrazneaţă teme ale liricii bacoviene, teme ce se regăsesc în viaţa omului contemporan: angoasa existenței cotidiene, inadaptarea socială şi spaţiul citadin maladiv, infernal, încercând să realizeze atât o apropiere a publicului faţă de universul bacovian, cât şi integrarea poetului în cotidianul contemporan.

Proiectul „Bucureştiul citeşte poezie” face parte din Programul ARCEN de lecturi publice pentru tineret intitulat „Lectură la lumina felinarelor”, aflat în acest an la cea de-a doua ediţie.

„Bucureştiul citeşte poezie” este un Proiect iniţiat de voluntarii ARCEN, prin care se doreşte încurajarea lecturii, a dezbaterii literare şi de idei în spaţii publice, fiind o alternativă de petrecere a timpului liber. Voluntarii ARCEN încearcă să readucă în atenţia publicului poezia, ca stimulent al imaginaţiei si al sensibilităţii, oferindu-le şansa participanţilor la seara de poezie de a intra în contact cu idei noi, păreri îndrăzneţe, scriitori şi opere literare prezentate altfel decât la şcoală. Proiectul „Bucureştiul citeşte poezie” a fost lansat la finalul lunii august 2011 şi se desfăşoară pe o durată de un an, timp în care vor fi abordaţi într-o manieră artistică modernă cei mai reprezentativi poeţi din literatura română.

Intrarea la eveniment este liberă şi se va face în limita locurilor disponibile.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *