A început Shakespeare School Essay Competition!

Shakespeare School Essay Competition_1

 

 

S-a lansat cea de-a 6-a ediţie a concursului naţional de creaţie în limba engleză Shakespeare School Essay Competition, organizat de Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie. Tinerii între 11 şi 20 de ani sunt provocaţi să scrie un text creativ şi original pe care să îl înscrie gratuit în concurs. Ei pot câştiga astfel tabere de două săptămâni în Marea Britanie, în campusurile unor universităţi sau colegii de top.

Concursul se bucura deja de câţiva ani de un mare succes printre tinerii din toată ţara. În fiecare an se înscriu 4000-5000 de tineri din toate judeţele. Shakespeare School Essay Competition îşi propune să îi motiveze pe elevi şi studenţi să fie cât mai creativi şi să obţină performanţă la limba engleză.

Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie, fondată în anul 2011, este o organizaţie nonprofit ce ajută copiii cu oportunităţi reduse să înveţe limba engleză şi sprijină tinerii talentaţi să îşi urmeze pasiunile prin perfecţionarea limbii engleze. Printre proiectele asociaţiei se număra ore de engleză în centre sociale, burse de studiu pentru aprofundarea limbii engleze, concursuri de creaţie, ateliere de educaţie pentru părinţi. Mai multe detalii pe site-ul www.asociatiapentrueducatie.ro

Shakespeare School Essay Competition îşi propune să stimuleze gândirea creativă, spiritul de inovaţie şi originalitatea şi să motiveze tinerii să îşi perfecţioneze limba engleză. Concursul le oferă şanse egale tinerilor din întreaga ţară de a experimenta viaţa într-un campus universitar britanic de top şi de a studia limba engleză la cele mai înalte standarde.

Competiţia este organizată pe două categorii de vârstă, 11-14 ani şi 15-20 de ani. Participanţii pot înscrie gratuit eseurile online pe site-ul www.shakespeare-school.ro până pe 31 martie. După selecţia celor mai bune 30 de eseuri, profesorii Shakespeare School stabilesc ierarhia finală în urma unor scurte interviuri cu finaliştii.

Concursul este inclus în Calendarul Activităţilor Educative al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. Ambasadorul competiţiei este Lorand Soares Szasz, business coach, trainer, speaker şi antreprenor, un exemplu remarcabil de succes în carieră, a cărui perseverenta va fi o inspiraţie pentru tineri.

Anul acesta participanţii sunt invitaţi să redacteze un eseu despre un sistem educaţional ideal, pornind de la discursul TED al unui adolescent despre cum scoala ar trebui să ne înveţe să fim fericiţi şi să avem succes.

Mai multe detalii despre temă şi regulament se găsesc pe pagina competiţiei, aici.

 

de Irina Constantin – Redactor

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.