Creația. În sfârșit un limbaj pe care îl înțelegem cu toții. Ne aduce mai aproape și ne ajută să ne exprimăm sentimentele într-un mod frumos și abstract. Ca orice limbă, și aceasta are dialectele sale: arta, muzica, teatrul și literatura. Deși sunt diferite, toate au aceeași menire, aceea de a fi ințelese de oricine dar și de a face pe oricine să se simtă înțeles. Împreună creează un univers în care călătorim în momentul în care vorbele obișnuite nu pot descrie ceea ce simțim.
O pictură, o sculptură sau un desen făcut pe spatele caietului. Toate ascund o poveste , o persoană care a schimbat cursul vieții artistului, o amintire ce nu poate fi uitată sau un sentiment ciudat și timid care și-a făcut curajul în final să se lase văzut de lume. O imagine face cât o mie de cuvinte, sau o mie de semnificații mai bine zis.
O melodie, acea melodie. Câți dintre voi v-ați gândit la o piesă care are un loc special în inima voastră când ați citit asta? Un citat spunea așa:
“That’s one of the great things about music. You can sing a song to 85,000 people and they’ll sing it back for 85,000 different reasons” -Dave Grohl
Am stat să ma gandesc cât de adevărat și frumos este. În timp ce tu te gândești la o amintire de vară când asculți o melodie, cineva poate că se gândește la persoana pe care o iubește iar altcineva își va găsi refugiul in versurile cântecului.
O piesă de teatru. O expresie facială, o replică rostită și dintr-o dată parcă te întorci în timp și îți observi viața, te observi pe tine și trăirile tale. Sute de oameni stau într-o sală și îți privesc povestea, fără ca măcar să știe,apoi aplaudă, pentru că nimeni nu realizează că tu te regăsești în personajul ce își lasă sufletul dezgolit pe o scenă, așteptând empatie din partea spectatorilor.
O poezie încărcată de metafore și cuvinte alambicate. La școală a reprezentat mereu un instrument de disecție a minții scriitorului. Aceleași idei rigide. O cameră întunecată sau o floare albastră au avut mereu aceeași semnificație și nu mi se pare în regulă. Scrisul reprezintă un mod liber și creativ de exprimare. Te provoacă să întreci standarde și să folosești o exprimare personală, poate mai ciudată sau neconvențională, dar care să lase o amprentă și să aducă idei noi.
Iar acestea au fost doar câteva exemple. Creația este mai mult de atât. Este simplă și complexă în același timp, vazută de toată lumea dar ascunsă dacă nu știi cum să privești, este un loc în care te poți ascunde dar și o mână care te va împinge în labirintul propriei minți.
Text si foto de Bianca Binig
[/fsn_text][/fsn_column][/fsn_row]