Zambeste-i vietii si iti va zambi si ea!

zambeste-i vietii si iti va zambi si ea!

zambeste-i vietii si iti va zambi si ea!

de Laura Ștefan – colaborator
foto: Ioana Muntean – fotoreporter

Aproape că pot simți iarba puțin umedă, scoarța dură pe care spatele-mi greoi se sprijină, razele soarelui din luna mai, acompaniate de blânda adiere ce împrăștie mireasma unui nou început. Adesea se dovedește a fi un vis, dar nici de prea puține ori mi-am sfârșit ziua alături de acel copac atât de dur la simpla atingere și atât de profund în crearea unui armonii de simțuri.

Uneori, ne consider pe noi, oamenii, pur și simplu orbiți de o putere misterioasă cu scopul de a nu ne lăsa să vedem frumusețea vieții în esențe pure, de a nu ne lăsa să murdărim această frumusețe divină cu simpla noastră privire.

De ce oare sufletul nostru este din ce în ce mai murdar și pătat cu urâțenie, odată cu fiecare zi ce trece pe lângă noi într-o goană inexplicabilă? De ce nu ne este oferită viața doar cu miere şi miere? De ce avem atâta ură și dispreț în sufletele noastre, oameni buni?

Aș suporta zile în șir să fiu călcată în picioare, să fiu târâtă prin cele mai oribile pământuri și asta doar pentru a gusta o fărâmă din viața divină, pentru a trage o secundă cu ochiul la cel mai frumos lucru ce a existat vreodată.

Oare cum ar fi viața noastră dacă am zâmbi puțin mai mult, dacă am privi măcar un moment în sufletul acelui bătrânel atât de simpatic, ce adesea se bagă în seamă cu voi la bibliotecă ori în autobuz? Să privim măcar odată acel chip atât de sfios din metrou, ce doar la o privire de-a voastră i se imprimă un răsad de zâmbet, care de teamă se afundă în suflet și să lăsăm zâmbetul să ne cuprindă fața. Deschideți ochii! Priviți şi simțiți (este tot ce contează și veți înțelege într-o zi că zâmbetul reprezintă, de fapt, viața).

De ce să nu vă lungiți timpul vieții cu un zâmbet, un simplu zâmbet ce va crea încă un zâmbet și alte mii în urma lui?

Dați-i vieţii lumină și nu o mai lăsați să străbată toți aceşti ani într-o orbire.
Trăiți clipa!

Recommended Articles

2 Comments

  1. e dragut sa vezi si oameni asa mai happy happy joy joy! 🙂 Nah.. poftim! Un zambet si de la mine.

  2. Mersi mult de tot 😀 Have a nice day!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *