Voluntariatul – Ne batem joc sau facem treaba cum trebuie?!

voluntariatul. facem treaba sau ne batem joc?

voluntariatul. facem treaba sau ne batem joc?

de Elena Diana Tănase – colaborator
foto: Cătălina Cosma – colaborator foto

Când te apuci de un lucru voluntar, vii cu toată fericirea, ca să te apuci de el. Şi nu te laşi până nu iese ceva! Pentru că rezultatul este recompensa ta. Iar dacă rezultatul nu te satisface, atunci mai încearcă. Şi dacă rezultatul final nu e o recompensă şi mai ai nevoie şi de un alt premiu, atunci înseamnă că nu eşti făcut să fii voluntar. Deci lăsaţi-vă de „meserie“ dacă nu aveţi „talent“, pentru că îi veţi încurca pe ceilalţi care, într-adevăr, vor să facă ceva.

Voluntariatul e un lucru frumos atâta timp cât vii ca să te apuci serios de muncă. Niciodată nu e bine să te apuci de voluntariat pentru că îţi place un anumit lucru care se face acolo, ci trebuie să ai date concrete despre ce anume se face. Iar dacă observi că ai îndoieli în legătură cu tragerea ta de inimă spre acel lucru, e bine să te apuci de altceva.

Cu atât mai puţin nu e bine să te apuci de voluntariat dacă vrei recompense în plus, peste rezultatul muncii tale. Voluntariatul îl faci din suflet, pentru că te trage inima să faci un anumit lucru, pentru că vrei să-l faci în fiecare moment, pentru că e o pasiune. Atunci voluntariatul e cu adevărat voluntariat. 🙂

În primul rând gândeşte-te şi la beneficiile pe care le ai de pe urma voluntariatului; ar putea să te ajute în cariera ta, poţi acumula experienţă şi dacă nu ai ce face în timpul liber, cu siguranţă, dacă te apuci de voluntariat, nu o să te mai plângi de faptul că te plictiseşti.

În al doilea rând socializezi şi îţi faci noi prieteni cu care vei lucra la proiectele în care te vei implica. Şi mai sunt şi multe alte beneficii pe care te las pe tine să le descoperi.

Aşa că nu îţi bate joc şi nu te duce acolo doar ca să vezi cum e, ci du-te şi pune-te pe treabă!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *