Viata in Photoshop

viata in photoshop

viata in photoshop

de Irina Brătan – redactor
foto: Marius Stoian – colaborator foto permanent

Azi ne-mpiedicăm la tot pasu’ de chestii nenaturale. Multe din ele sunt amuzante, dar tot artificiale rămân. Şi totuşi, oamenilor lucrurile astea li se par mişto. M-am chinuit o vreme să găsesc secretul: de ce preferi, lume, ceva silit, în locul a ceva firesc?

Ca să răspund la întrebare, iau, de pildă, un telefon. În DEX scrie clar că este un „aparat care permite convorbirile la distanţă“. Până să ajungă mai toată lumea să aibă unu’-n casă, a durat circa 100 de ani. Iar azi, există o groază de telefoane gigea, cu cameră, touch, net, muzică etc.
Telefonului deja i se atribuie alte însuşiri. La o adică, îşi asumă şi alte roluri, cum ar fi al mp3-ului.

Ăsta e doar un exemplu legat de tehnologie. Aceeaşi înlocuire este şi în natură. Eşti amator de senzaţii tari? Poate ai trecut şi pe la Aventura Parc. Pentru cei ce nu ştiu, este un parc în care mergi din copac în copac, prin diferite metode. Şi eşti mereu asigurat cu două siguranţe şi o rolă.

E super tare. Dar e o aventură falsă. Mai bine mă duc într-o pădure şi o să am acolo aventura vieţii mele! În pădure te urci într-un copac. Ne tragem din maimuţe, conform teoriei darwiniste, deci este un instinct primar.

Imitaţii de tot soiul se găsesc şi în aspectul nostru exterior. Iar aici pun accent pe machiaj. Machiajul este folosit fie pentru a transforma un actor în personajul interpretat, fie pentru a ascunde imperfecţiunile feţei. Dar se pare că femeile abuzează de partea cu imperfecţiunile.

Oricum, fardarea nu-ţi arată faţa aşa cum e ea de fapt. De aici şi afirmaţia multor bărbaţi: „îţi dai seama că o femeie e frumoasă dacă arată bine la prima oră a dimineţii“.

M-aţi înţeles, presupun. Ideea cu chestiile contrafăcute şi cum să le eviţi, e că trebuie să ai un spirit critic în orice. Probabil n-o să reuşeşti să inventezi ceva care să fie 100% natural şi original. Dar probabil poţi să fii un perfecţionist, adică şi un critic, ce se inspiră din ăia mai buni ca el.

Recommended Articles

2 Comments

  1. Taica-miu mereu imi zicea ca machiajul trebuie folosit doar ca sa te faca sa pari frumoasa natural, adica, da, sa ascunzi imperfectiuni, dar sa nu se VADA ca te-ai machiat. Trusa de machiaj e facuta sa te aranjezi, sa fii mai frumoasa, nu sa iti schimbi complet trasaturile. Natural beauty for the win! 🙂

  2. E imposibil sa nu folosesti lucruri nenaturale in ziua de azi. Ar insemna sa traim in pesteri si sa ne spalam in rau:))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *