Viața în București, un carusel în care ne aflăm zilnic

București. Un oraș în care ne aflăm zilnic, și cu care ne confruntăm fie că vrem sau nu.

Începând cu primele ore ale dimineții ne aflăm parcă într-o scenă desprinsă din filmul “The Maze Runner”. Toată lumea se grăbește, ești îmbrâncit, apostrofat, și, dacă ai puțin noroc, poți să te alegi chiar și cu niște “cuvinte dulci”. Ce îmi e foarte greu să înțeleg este unde se grăbește toată lumea. Ok, te grăbești să ajungi la muncă sau la școală, perfect de acord, însă, crede-mâ metroul sau tramvaiul o să vină fix la aceeasi oră, fie că îmbrâncești un alt om, fie ca nu.

O altă problemă majoră sunt pensionarii. Nimic de comentat, trebuie să îi respectăm, însă de la mulți dintre ei nu primim înapoi minimul de respect. Consideră că ei sunt îndreptățiți să stea jos, chiar și pentru o statie, iar câte unii sunt în stare să te dărâme doar pentru un loc mai bun.

De asemenea, nu putem uita nici de traficul infernal. Să te ferească Sfântul să locuiești sau să trebuiască să ajungi într-o zonă mai aglomerată, pentru ca îți garantez că o să ai timp să citești cel puțin jumătate de roman în mașina. Iar începând de la 1 Decembrie când evident se instalează și frigul cumplit, traficul devine și mai insuportabil, iar mijloacele de transport în comun se dovedesc depășite de valurile de oameni.

Un alt moment din an în care Bucureștiul se transformă intr-o junglă urbană îl reprezintă începerea anului universitar. Cam toți studenții din provincie se stabilesc în câmine sau fac naveta, iar astfel orașul devine suprasaturat.

Însă, una peste alta, chiar dacă orașul se transformă zilnic într-o junglă, este un loc care oferă multe, din care ai ce să înveți, însă pentru cei ce consideră Bucureștiul un loc ideal, aveți grijă, pentru că “nu tot ce zboară se manâncă”, iar în București trebuie să ai niște nervi cu adevărat tari.

Text de Ilie Andreea
Sursa foto: stock.adobe.com

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *