Vara e buna oriunde!

Vara e buna oriunde!

Vara e buna oriunde!

de Irina Constantin – redactor
foto: Elena Nica – colaborator foto

De data asta, voi începe articolul prin a vă povesti ceva. Suntem în perioada în care toată lumea pleacă prin diverse locuri, așa că întâmplarea pică la fix.

Imediat după ce s-a terminat agitația cu liceul, m-am întâlnit cu o veche cunoștință și ne-am oprit la o terasă, să stăm la un pahar de vorbă. Printre altele, tipa m-a întrebat unde merg în vacanță. I-am răspuns că probabil voi pleca la munte vreo săptămână, apoi voi da o tură și pe la mare. Imediat după asta, am avut un moment de liniște dubioasă în care entuziasmul i s-a scurs de pe față ca un fond de ten de calitate proastă. „În România?“, veni imediat întrebarea scârbită și sprânceana ridicată. „Da, la noi. Să știi că este chiar drăguț dacă știi în ce zone să mergi“, sosi și răspunsul meu *bad poker face*. În fine, restul discuției s-a axat pe alte subiecte, deci nu este relevant.

Ceea ce m-a uimit a fost reacția seacă. M-am gândit că poate sunt eu defectă, dar mie îmi place să merg prin Brașov, să mă plimb prin Sibiu și să pierd vremea prin diverse stațiuni montane. Și, tot în România, îmi place să stau în Vamă (da, cu tot cu betoane, hoteluri, bla bla) sau prin Constanța. Este ceva greșit în asta? Nu este normal să te distrezi în asemenea locuri, dacă nu sunt în afara graniței?

Uneori, anumite persoane îmi creează impresia că ar trebui să mă simt prost pentru că nu am ieșit din România pe durata vacanței. Cu toții știm acele discuții clasice din primele zile de școală, când toată lumea povestește ce a făcut și unde a fost. Nu înțeleg de ce lumea reacționează atât de bine când aude cuvinte precum Grecia, Ibiza, Monaco și total monoton când vine vorba despre un oraș românesc. Până la urmă nu este o tragedie dacă rămâi în oraș și ieși cu prietenii la un suc, în loc să stai pe un șezlong în Caraibe. Cine știe, poate sucul tău este mai rece și mai bun decât cocktailul cu umbreluță de acolo.

Nu cred că o denumire pompoasă care să conțină sunny, funny, sandy, funky beach hotel este direct proporțională cu calitatea vacanței petrecute acolo. Să fim serioși, dacă ai persoanele dragi lângă tine, nu prea te poți plictisi nicăieri. Așadar, hai să lăsăm fițele și să ne concentrăm pe distracție! 🙂

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *