Tu ce ai facut azi pentru viitorul tau?

Tu ce ai facut azi pentru viitorul tau?

Tu ce ai facut azi pentru viitorul tau?

de Ana Maria Abăluță – redactor
foto: Olivia Mihale – seminarist

Am văzut zilele trecute pe YouTube un video făcut de Bianca Adam (cunoscută drept „Tequila“), despre cum va arăta majoritatea generaţiei noastre ca părinţi. Deşi la prima vedere este tare haios, la o privire nu cu mult mai profundă, ne dăm seama de mesajul alarmant pe care acest videoclip îl transmite!

Şi aşa am ajuns eu la tema articolului de faţă! După ce am văzut acel material, mi-am dat seama că acolo se face mai mult haz de necaz, decât să fie doar ceva haios şi neimportant, iar asta mi-a dat de gândit! M-a făcut să vreau să îmi aştern gândurile pe hârtie (în versiunea adaptată a expresiei: îmi aştern gândurile pe www.teenpress.ro).

Cu toţii, probabil, ne dorim un viitor cât mai strălucit, cât mai bun. Asta e normal, dar câţi dintre noi chiar facem ceva pentru a putea avea acel viitor mult visat? Ei bine, îmi place să observ lucruri, aşa că nici această problemă nu am lăsat-o neobservată! Şi uitându-mă în jurul meu, am realizat că nu, nu sunt prea mulţi cei care chiar şi-au dat seama că trebuie încă de acum să facă ceva pentru a avea viitorul ăla marfă pe care îl vor!

Absorbiţi în întregime în capcana tehnologiei ultra-moderne, uităm să trăim în viaţa reală, uităm să ne bucurăm de familie şi de prieteni. Căzuţi în capcana distracţiei fără limite şi a neîncetatei nevoi de a arăta lumii cât de „young, wild and free“ suntem, uităm să ne ocupăm şi de lucruri mai serioase. În timp ce unii şi-au dat seama că pot îmbina utilul cu plăcutul, alţii refuză cu încăpăţânare să înţeleagă că aşa ar trebui să meargă lucrurile!

Faptul că suntem „tineri şi neliniştiţi“ poate avea atât urmări plăcute, cât şi unele neplăcute! Spre exemplu, cei care ştiu până la ce nivel să ajungă cu această nelinişte, se aleg doar cu nişte peripeţii foarte tari şi nişte amintiri care atestă faptul că nu am fost tocmai cei mai cuminţi şi plictisitori adolescenţi. Aceia care însă nu ştiu să se oprească la timp, ajung să facă greşeli ce le pot ruina întreaga viaţă: răni grave, dosare penale, iar lista poate continua.

Lumilor – şi da, ştiu că acest cuvânt nu există-, trezirea! Suntem tineri şi ne place distracţia, totul bine, nimic greşit! Nu ne judecă nimeni pentru petrecerile alea nebune, dar vom şti că suntem pe drumul cel bun atunci când vom reuşi să găsim un echilibru între distracţie şi lucrurile mai serioase.

Nu poţi spune „eu vreau să merg să lucrez în Franţa, dar nu ştiu franceza, lasă că o s-o învăţ eu la un moment dat, pe ultima sută de metri“ sau „eu nu am vreo treabă cu medicina, abia ştiu unde e inima, dar lasă că o să învăţ eu când o să fiu la faculate şi o să ajung mare doctor “. Nu, lucrurile nu sunt chiar aşa simple! Nu e plăcut atunci când îţi dai seama că nu totul e așa roz cum părea la început, dar tre’ să ne obişnuim cu ideea!

Cel mai bine e ca din pasiune să facem o meserie. Dacă facem ceea ce ne place, nu ni se va părea plictisitor sau greu. Având un job care ne place, nu vom fi prost-dispuşi în fiecare zi şi nu ni se va părea de-a dreptul inacceptabil să ne trezim devreme în fiecare dimineaţă.

Nu fi tocilar, dar nu uita nici de activităţile mai… intelectuale, alea care îţi păstrează creierul în funcţiune! Nu uita să faci ceva care pe lângă faptul că îţi place, te şi ajută. Nu sunt de ajuns pasiunea şi talentul. Mă voi da exemplu pe mine: scriu încă de mică, mi-am descoperit această pasiune cu mult timp în urmă şi aşa mi-am dat seama că ar trebui să fac din asta viitorul meu job! Aşa că m-am gândit să mă fac jurnalistă când o să fiu eu mare. Cum mă „antrenez“ între timp? Ce fac pentru a deveni mai bună şi pentru a căpăta experienţă? Let’s see, în urmă cu aproape un an m-am hotărât să intru în Teen Press. În acest timp ce s-a scurs, am învăţat multe lucruri esenţiale, de care înainte nici nu aveam habar şi am obţinut mai multă uşurinţă în exprimare.

Prin urmare, vrei să te faci avocat? Du-te şi asistă la procese! Vrei să te faci medic? Învaţă la biologie de trei ori mai mult decât ceilalţi! Vrei să fii cântăreţ? Câte ore ai repetat azi şi de câte ori ai reuşit să cânţi corect?

Hai că am terminat articolul, acum du-te şi fă ceva pentru visul tău! Fă ceva pentru viitorul tău!


Uite aici şi clip-ul de care vorbeam la început!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *