Simplu ca “Buna ziua”

simplu_ca_bunaziua-ioana_muntean-colaborator_foto-teenpress

de Irina Brătan – colaborator
foto: Ioana Muntean – colaborator foto

Tuturor ne place să visăm, să ne dorim să ştim cât mai multe şi, de altfel, să trecem prin cât mai multe. Însă, adesea, acest amalgam de dorinţe transformă totul într-o supradoză de superficialitate (nu că nu era de aşteptat!).

Am întâlnit până în prezent o miriadă de oameni. Oameni de viţe mai bune şi oameni de viţe mai proaste. În categoria celor dintâi aş putea să-i includ pe cei realizaţi, care au reuşit să îşi atingă ţelurile. Reţeta? Au aprofundat tot ceea ce era de aprofundat pe sfera lor de aplicaţie şi au continuat să lupte şi să viseze (imaginaţi-vă o lume fără iluzii deşarte, fără speranţe. Eu, una, nu pot, în primul rând, nu pot să mă imaginez pe mine ca nefiind aeriană). Iar dintre cele mai importante calităţi, desprindem că nu au fost delăsători şi s-au ţinut tare de treabă. Şi-au găsit scopul în viaţă, urmându-i pas cu pas firul narativ, de la mic la mare.

În a doua categorie se regăsesc persoanele superficiale, indolente sau pur şi simplu… neambiţioase. Persoane ce de regulă se cred Popey Marinarul, considerând că dacă mai mănâncă puţintel spanac o s-o scoată la capăt şi cu asta. Însă nu merge mereu aşa, tată! Rezultatul nu este, de regulă, nici măcar la limita aşteptărilor. De ce? Pentru că nu ai cum să fii cel mai bun în toate. Poţi eventual să fii cel mai bun într-un anume domeniu, corespunzător calităţilor şi personalităţii tale.

Dacă în primul caz a plouat cu vorbe spuse din admiraţie, în cel de-al doilea situaţia se schimbă drastic. Acelora mai superficiali dintre voi nu pot decât să vă aduc la cunoştinţă că aveţi o casă fără acoperiş!

Rămâne la latitudinea voastră: superficialitate sau seriozitate, eşec sau câştig? Ce alegeţi? Eu zic că-i uşor!

Recommended Articles

8 Comments

 1. Corectare: este “Popeye”, si nu “Popey”.
  Acum legat de articol:
  Nu ai nevoie de acoperis casei daca nu ploua, nu bate vantul sau daca nu ninge. Nu cred ca trage Dumnezeu cu ochiul la tine ca sa fii pudic ca n-ai acoperis la casa.
  Un exemplu de oameni care se axeaza pe un singur lucru o viata sunt cantaretii. Ei daca nu mai sunt doriti, sunt fara nimic, nu stiu sa munceasca, nu stiu sa-si castige banii altfel. Idem si pentru fotbalisti.

  “Fii bun intr-un domeniu!”, suna romantic si idealist, dar arata-mi un om care a reusit fiind doar asa, pe un domeniu si fara sa se lege si de alte domenii. Ciudat ca nume nu ai dat in articol, decat idei. Sa-nteleg ca nu stii?

  1. Eu zic sa mai citesti o data. 🙂 In primul rand nu am spus “bun”, ci “cel mai bun”; e o diferenta. Iar nume nu, nu ti-am dat; nu pentru ca nu as avea, ci pentru ca sunt dintre cei apropiati, iar eu nu stiu in ce masura ai auzit de ei… si plus de asta nu stau sa fac reclama sau sa promovez oameni aici; nu asta mi-e scopul.
   A…si inca o chestie: imi pare rau ca am ratat acel “e”, o sa regret toata viata mea, promit! 🙂

   1. Eu zic sa nu mai citesti deloc. Eu ti-am dat un exemplu de sintagma cu “fii bun […]”. Iar ironia din final, slabuta rau. Ti-am atras atentia pentru ca mi s-a parut un gest frumos de a te ajuta sa-ti vezi greselile, dar imi cer scuze Dom’soara Atotsuficienta, imi iau “e”-ul meu si plec.

    Apropo, vezi ca: “;” nu inlocuieste “,”. Ah, scuza-mi comentariul, am uitat ca n-ai nevoie de ajutor. Ne regasim la urmatorul tau articol.

    1. Ok, ok, scuze eu. Mi s-a parut ca ai zis-o din rautate; asta-i rezultatul cand critici atat (aici nu ma refer numai la mine)!

 2. Irinaaaaaa:x, cea mai buna b-).
  frantuzoaica noastra chiulangie:>.

  1. tu ce cauti aici?:))

   1. euuuu citesc articolele:)).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *