Scapa de mizerie! Da din cap!

scapa de mizerie da din cap

de Ana Maria Costache – redactor
foto: Ana Diaconu – fotoreporter

Una dintre cele mai mari preocupări ale oamenilor este să piardă din calorii pentru sănătate sau ca să arate mai bine. Orice prilej pentru a-ţi face muşchii să transpire este binevenit. În caz că nu preferi să stai ca leguma în pat, fără să-ţi lucrezi nici o grupă de muşchi, nici măcar să-ţi supui creierii unui exerciţiu mai dificil decât digestia, respiraţia sau orice altceva care doar te menţine în viaţă, gândeşte-te la exerciţiile pe care le poţi face cu gâtul.

Este clar că în fiecare zi îţi mişti gâtul, că te uiţi în stânga şi-n dreapta sau în orice altă direcţie. Acum trebuie să fii atent şi să te întrebi când, cum şi de ce îţi pui în funcţiune muşchii gâtului. Ca să afli şi denumirea muşchilor, citeşte ceva despre anatomia omului. Eu doar o să vă explic situaţiile şi modul în care putem da din cap (cu ajutorul gâtului). Trebuie să ştiţi dinainte că exerciţiile astea se fac rapid, nu cu uşurinţa cu care vă uitaţi la semafor sau când vă strigă cineva. În principiu, sunt patru astfel de moduri, dar, cu ajutorul imaginaţiei, se pot face şi combinaţii. Toate patru sunt legate de ceea ce auziţi în fiecare zi, pe stradă, la şcoală, la serviciu sau oriunde altundeva.

Primul exerciţiu al gâtului îl faceţi când auziţi ceva ce seamănă cu gunoiul şi care pute ca atare – în engleză, TRASH (fără „H“, ca ăla e altceva): gâtul şi, evident, capul, ţi se mişcă rapid de la stânga la dreapta, până îţi simţi creierii lipiţi de una din extremităţile astea. Deci, mizeria pe care o auzi te face să dezaprobi, să te miri de cât de rău pute. Totodată, dacă ai şi părul lung, poţi ţine cât de cât departe duhoarea, asta până când ţi se lipeşte de firele de păr.

Cel de-al doilea exerciţiu se face când vezi negru în faţa ta şi auzi la fel de negru – în engleză, BLACK – încerci să mişti din cap de sus în jos, ca şi cum ai vrea să aduci ceva pozitivism situaţiei în care te afli. Cu cât spui de mai multe ori „da“ şi mai rapid, cu atât mai bine, numai că, de cele mai multe ori, te izbeşte şi duhoarea de care am vorbit mai sus, aşa că începi să dai din cap în semn de „nu (mai suport)“. De multe ori aceste două mişcări merg mână în mână.

Al treilea exerciţiu se face când cele două de sus se combină şi simţi nevoia să-ţi exprimi nebunia pe care o simţi, mişcându-ţi capul în sens circular, cât mai rapid, până când simţi că ţi se întinde gâtul. Te poţi opri când auzi ceva pocnind. Pentru un mai mult confort, e mai bine să te apleci puţin. Senzaţia care te duce la această mişcare a gâtului e asemănătoare celei care te face să-ţi doreşti să mori, când, pur şi simplu, combinaţia de gunoi negru pe care o auzi, te duce cu gândul la moarte – DEATH.

Ultimul exerciţiu principal al gâtului este extrem. Când ceea ce auzi, vezi, trăieşti este rezultatul tuturor celor de mai sus, miezul fiinţei tale – CORE – este profund afectat. Singura modalitate e să dai din cap în orice direcţie vrei, ajutându-te şi de restul corpului. Este cel mai eficient exerciţiu de acest gen, pentru pierderea rapidă a caloriilor şi recâştigarea cumpătului.

Nu este necesar să exemplific situaţiile în care poţi apela la aceste mişcări. Fiecare le face când simte nevoia. Totuşi, trebuie să recunoaştem că exerciţiile astea te pot face să arăţi ca un nebun dacă le faci în mijlocul intersecţiilor, în spaţii publice, lângă oameni care nu-ţi împărtăşesc trăirile. Cel mai bine acasă sau oriunde eşti singur. Recomandarea mea este să vă eliberaţi de toată mizeria, cu ajutorul acestor mişcări, printre oameni care vă înţeleg, care cântă despre tot ce înseamnă THRASH, DEATH, BLACK, CORE sau orice combinaţie între acestea. Mergeţi la concerte şi eliberaţi-vă!

Recommended Articles

5 Comments

 1. Ana Maria Costache

  misto poza 😀

  1. Ana D. (Lintu)

   Heh, mersi mult. 🙂 >:D<

 2. Haha! Imi place! 😀

 3. Ana Maria Costache

  😀

 4. Da ce aveti cu rockerii e si ei oameni 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *