Ready, set, go! Olimpiadele K!

reclama parents

de Sabrina Canea – redactor-șef

Încă de când eram şi eu elevă îmi doream să găsesc o ocazie, un proiect, o activitate extraşcolară care să-mi permită să fac ceea ce îmi place, să abordez subiecte noi din care să şi învăt, să descopăr bucuria şi distracţia de a lucra în echipă şi, în acelaşi timp, să pot ajuta.

O astfel de oportunitate s-a ivit la intersecţia drumurilor. Ea poartă numele de „Olimpiadele K“ şi vine cu un întreg pachet care reuneşte munca în echipă, puterea de a ajuta, învăţarea şi distracţie.

Pe scurt, „Olimpiadele K“ reprezintă un program de responsabilitate socială realizat la nivel naţional sponsorizat de către Kaufland România şi implementat în parteneriat cu Şcoala de Valori şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Această nouă iniţiativă este pusă în scenă sub forma de competiţii la care pot participa toate instituţiile de învăţământ de stat din România, fie că vorbim despre grădiniţe, şcoli primare, şcoli gimnaziale ori licee.

Sigur, unii mi-ar putea da peste nas, întrebându-mă de ce ar vrea tânărul zilelor noastre să dea papucii comodităţii lui zilnice pentru a participa la un astfel de proiect la care, mai mult, nici nu este obligat să ia parte?

Totul este destul de simplu. Suntem tineri în formare. Avem nevoie de noi experienţe şi de noi modele în permanenţă, dat fiind că suntem într-o continuă transformare. Dezvoltarea noastră depinde până la urmă de situaţiile noi cu care ne confruntam şi pe care reuşim să le parcurgem cu brio. Totuşi, atunci când o astfel de experienţă care te poate clădi, este însoţită de oportunitatea de a ajuta, dar şi de o distracţie pe cinste şi, la final, o recompensă bine meritată, mai poţi susţine că nu merită?

Câştigătoare vor fi unităţile de învăţământ ai căror dascăli şi elevi formează adevărate echipe şi desfăşoară împreună cât mai multe activităţi educaţionale extracuriculare înscrise pe platforma programului. În acest sens, birunţa va fi de partea instituţiilor care reuşesc să acumuleze cât mai multe puncte din aceste activităţi extracuriculare.

Tot acest tacâm poate îţi va părea uşor vag, dar aici vine şi inovaţia. Spre deliciul tinerilor, domeniile de activitate sunt cât se poate de permisive şi uşor de abordat. Vom lua cunoştinţă astfel cu mediul, educaţia, creativitatea, ştiinţa, dar şi cultura.
În plus, activităţile aduc cu sine şi alte câştiguri: îmbogăţirea cunoştinţelor, distracţie în echipă şi un mediu mai curat şi frumos.

Cum îţi înscrii şcoala în program? Nimic mai simplu! Intri pe site, îţi faci cont, desfăşori cât mai multe activităţi, şi – ca să primeşti puncte – arăţi cu poze sau filmuleţe cât de frumos a fost, iar la final şcoala ta ar putea fi câştigătoarea marelui premiu. Locurile fruntaşe vor fi răsplătite cu premii în euro: 40.000 de euro – locul întâi –, 30.000 de euro – locul al doilea –, iar următoarele 101 şcoli din clasament vor fi fiecare premiate că câte 20.000 de euro.

Mai multe informaţii şi calendarul programului le puteţi găsi pe site-ul oficial https://goo.gl/lnbzlT

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *