La savurat carti in fata unor „Deserturi inspirate din literatura“

la

de Maria Tudor – Editor-sef
foto: Raluca Urda – colaborator foto

Dacă ar fi să descriu o zi de toamnă perfectă, aceasta ar consta în trei lucruri: o carte bună, un ceai fierbinte și o prăjitură care să mă facă să visez cu ochii deschiși la universuri dulci. Așa că vă puteți doar imagina euforia și extazul atunci când am aflat despre „Deserturi inspirate din literatură“, un weekend întreg în care răsfățul a atins cote maxime, cel puțin în ceea ce mă privește. Numai o oră petrecută în această atmosferă de vis mi-ar fi fost de ajuns ca să știu că Dumnezeu mă iubește, ce să mai zic de două zile consecutive?

Mai exact, ceainăria La un Ceai ne-a invitat în weekend-ul 24-25 octombrie să savurăm trei sortimente de torturi, inspirate din trei romane faimoase: „Portocala mecanică“, „Alice în Țara Minunilor“ și „1984“.

la un ceail_teenpress_2

Prima oază de fericire prezentă pe farfurie, „Portocala mecanică“, a fost un tort răcoritor cu jeleu de portocale, de care eu am cam avut nevoie ca să îmi revin din acea stare permanentă de reverie absolută. A doua doză de plăcere administrată papilelor gustative a.k.a. tarta cu piersici caramelizare „1984“ a mers la țanc cu ceaiul Santa`s Servant cu mere, scorțișoară și migdale, care nici n-a apucat să se răcească. Iar, ultima, dar nu ce-a din urmă nebunie dulce, apogeul pufoșeniei și visul împlinit al oricărui iubitor de ciocolată, a fost cheesecake-ul cu Nutella și bezele „Alice în Țara Minunilor“. Mi-a plăcut armonia dintre ingredientele torturilor care s-au potrivit foarte bine cu ceea ce inspirau titlurile cărților după care au fost numite. Sunt ferm convinsă că fiecare persoană care a încercat cheesecake-ul, spre exemplu, a fost pentru un moment exact ca o Alice care deschide pentru prima dată ușa către o Țară a Minunilor.

la un ceai_teenpress_1

Și în cazul în care felia de tort și ceaiul nu au fost suficiente ca să te rupă complet de realitatea ce se desfășura în afara ceainăriei, schimbul de cărți de duminică a fost picătura care a umplut fântâna cu ciocolată. Între orele 15.00 și 17.00, a avut loc în aceeași atmosferă plăcută Schimbul de Cărți București Octombrie, desfășurat cu ajutorul Bookblog. Ideea era să aduci o carte pe care ai citit-o deja și să îți alegi o alta din grămăjoarele ce domneau mândre pe măsuțe. În fine, de fapt nu conta că ai adus doar o carte sau chiar niciuna și că ai plecat cu cinci, singura regulă era să te distrezi și să împarți ultimele cuceriri literare și cu ceilalți amatori de lectură.

la un ceai_teenpress_4

Un lucru care chiar m-a impresionat a fost amabilitatea și bucuria molipsitoare a tuturor celor prezenți, care m-au făcut să mă simt ca în familie. Fie că erai abia inițiat în schimbul de cărți sau erai deja de-al casei, toată lumea socializa cu toată lumea, discutând despre romane, autori sau fantezii literare. Spre final, a avut loc și o tombolă în cadrul căreia se putea câștiga o traistă plină cu cărți și ceaiuri, pentru a prelungi acele momentele edenice și acasă.

la un ceai_teenpress_5

Una peste alta, eu acum am nevoie de câteva zile să mă conving că nu am visat și că lucrurile bune se întâmplă, chiar dacă pare prea bine că să fie adevărat – și să mai îmi scadă glicemia, bineînțeles. Puteai să fi venit și singur, că sigur plecai cu o mulțime de prieteni noi, cărți ce așteaptă să fie devorate și un zâmbet larg de la o ureche la alta.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *