Mi-e pofta sa fac bine! Infuleci si faci bine.

Pofta de bine McDonald

Pofta de bine McDonald

de Robert Lazar – redactor

Bucureştiul este un adevărat centru medical. Din păcate, multe personae din provincie ajung tocmai la Bucureşti pentru a se trata, pentru că nu au alternative. De exemplu, la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu“ din Bucureşti ajung copii din toată ţara, copii cu probleme grave: de la arsuri, până la probleme ale membrelor.

Până astăzi nu ne-am gândit niciodată la părinţii care sunt nevoiţi să vină la Bucureşti pentru a sta alături de aceşti copii. Adesea, ei sunt nepregătiţi şi nu au bani ca să se poată caza într-un Bucureşti mult prea scump.

Totuşi, azi am descoperit că există un loc special numit Casa „Ronald McDonald“, realizat în incinta Spitalului „Grigore Alexandrescu“. Casa aceasta adăposteşte familiile copiilor din provincie care sunt internaţi în stare urgentă/ gravă în spital. Totul este gratuit, graţie unui parteneriat între spital şi McDonald’s România. Casa beneficiază de 17 camere, maşini de spălat şi o bucătărie. Am făcut un tur al acestui amplasament din Bucureşti şi am găsit nişte camere întreţinute în regim hotelier, dar cu o atmosferă familială în toată casa. Am mai aflat că există două astfel de locuri în ţară: la Bucureşti şi la Timişoara.

Cu ocazia asta am aflat că McDonald’s nu e doar locul în care mergem să mâncăm ceva, după ce am băut o bere un suc pe Lipscani şi nu e nici doar locul ăla de întâlnire, ştiţi voi, „în faţă la mec“. Există o fundaţie numită „Ronald McDonald“ care face bine. Ea finanţează cele două case de mai sus şi ajută la dezvoltarea centrelor medicale pentru copiii din ţară.

Aşa a apărut ziua de McHappy Day, o zi specială, în care şi TU poţi ajuta la salvarea unor vieţi de copii sau, cine ştie, poate chiar a unui coleg de-al tău de liceu.

În ziua de 23 noiembrie, 1 leu din fiecare vânzare de Big Mac sau McPuişor (sandviş sau meniu) va fi donat acestei cauze. Astfel, se doreşte dotarea Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu“ din Bucureşti cu un computer tomograf nou. Şi asta e doar începutul unei campanii care va dura 12 luni.

Dacă vineri, pe 23 noiembrie, eşti în oraş şi ţi-e poftă să faci ceva bun, treci şi pe la McDonald’s, ca să faci un bine nu doar stomacului tău înfometat, ci şi copiilor şi liceenilor din România!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *