Homosexualitatea…cati dintre noi sunt heterosexuali?

Homosexualitatea

Homosexualitatea

de Elena Tănase – redactor
foto: Cătălina Cosma – fotoreporter

Deşi unii dintre noi sunt de acord cu pederastia, alţii nu sunt, iar pe ceilalţi nu îi interesează, aceasta a fost legalizată din anul 2001.

De-a lungul istoriei, homosexualitatea a fost aprobată, sau dimpotrivă, privită ca un păcat de către diferite popoare ale lumii. Cei care credeau că pederastia a adus multe avantaje lumii sunt grecii. În istoria greacă au existat mai multe cupluri celebre, precum Ahile şi Patrocle, și chiar dacă în filmul „Troia“ nu este arătată legătura dintre cei doi, istoria spune că s-au iubit, ca și Alexandru cel Mare şi Hephaestion. Se mai spune că datorită iubirii homosexuale lumea a fost cucerită de greci.

Se crede că şi Traian ar fi un adept al pederastiei şi că i-ar fi plăcut foarte mult vinul şi „băieţii“, pe care îi iubea cu pasiune. Nu aş fi crezut asta până nu aş fi citit-o.

Nici Asia nu a fost uitată, şi ea a lăsând o urmă în istoria sodomiei. Ca urmare, paharnicilor frumoşi le-au fost scrise ode, deseori creştinilor sau evreilor, şi odată cu invazia americană a Afganistanului, iubirea dintre bărbaţi a fost făcută publică. În China erau părtaşi la pederastie toţi bărbaţii, de la împăraţi până la pescari. În viaţa cotidiană a Japoniei, sodomia era o parte esenţială din viaţa preoţilor, samurailor, şogunilor şi burghezilor. Asia Centrală a fost prinsă şi ea în mrejele iubirii masculine, homosexualitatea fiind mediată de muzicieni şi dansatori, care erau cumpăraţi de bărbaţii marilor oraşe-oază, iar cei vânduţi îşi încheiau activitatea homosexuală când începea să le crească barba.

În Melanezia, sodomia face parte din cultura tribală, considerâdu-se normal ca fiecare băiat să treacă prin această etapă, pentru a se maturiza şi pentru a putea fi iniţiat în responsabilităţile de adult. Multe societăţi din Melanezia au devenit ostile acestor relaţii de la introducerea religiei creştine.
Homosexualitatea în anul 1864, în România, era privită ca şi heterosexualitatea şi nu se făceau diferenţe între una şi alta, în ceea ce priveşte Codul Penal.

Odată cu instaurarea comunismului şi cu venirea lui Ceauşescu la putere încet, încet sodomia a fost suprimată din cauza controlări vieţii private de către partid. În urma legilor ce au fost elaborate în acea perioadă, a fost împiedicată activ dezvoltarea publică a oricărui tip de identitate homosexuală. Poliţia persecuta sodomii, iar pentru ca orientarea lor sexuală să nu devină publică și mai apoi să fie pedepsiţi, ei trebuiau să devină conspiratori sau să aducă alte servicii Securităţi.

Religia creştină priveşte homosexualitatea ca fiind un păcat capital. Această orientare sexuală nu este acceptată şi este văzută împotriva firii. Oamenii au fost influenţaţi de biserică în ceea ce priveşte judecarea sodomiei. Alte religii acceptă această orientare sexuală.

Ţările care au adoptat Codul Napoleonic nu aveau interdicţii specifice contra actelor homosexuale, iar cele care au folosit legile bazate pe modelul englez aveau legi împotriva sodomiei, pedeapsa cu moartea fiind inclusă, aplicată până la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Recommended Articles

3 Comments

 1. Mai copii…
  Am vazut si io amu ca in DEX mai nou pederastia e bagata ca sinonim pt homosexualitate dar… Pederastia e actul in care un adult grec bogat lua sub aripa un baietel fara niciun fir de par pe el, oferindu-i scolarizare in schimbul futaiului. Sodomie? Srsly. E termen derogatoriu you know…

  Revenind. In Roma antica homosexualitatea nu era acceptata (era tolerata intr-o anumita masura, ce-i drept), ci numai in Grecia antica&friends. Sparta si alte cateva civilizatii razboinice incurajau homosexualitatea, da cam atat. In Japonia exista “drumul frumos” pt samurai, da nu era important, era o minoritate. Uber minoritate =P. Mai erau actorii Kabuki care faceau d-astea, dar mereu au fost exceptiile si nu regula. As baga aici faptul ca nici Noul Testament nu spune mai nimic impotriva homosexualitatii si ca multi crestini se deranjeaza sa analizeze biblia si sa explice ca bai uite aici nu vorbeste de gay, vorbeste de oamenii care merg impotriva naturii lor, dar biblia e interpretabila asa ca mereu vor fi tampiti care folosesc citate din ea in mod gresit pentru a isi sustine propria idee.

  Apreciez sentimentul, dar informati-va mai bine inainte sa scrieti un articol va rog =(.

  1. nu scrie in Noul testament contra homosexualitatii?

   mai informeaza-te, ca habar nu ai !

   uite ca scrie:

   Rom 1:22. S-au falit ca sunt intelepti, si au innebunit;
   23. si au schimbat slava Dumnezeului nemuritor intr-o icoana care seamana cu omul muritor, pasari, dobitoace cu patru picioare si taratoare.
   24. De aceea, Dumnezeu i-a lasat prada necuratiei, sa urmeze poftele inimilor lor; asa ca isi necinstesc singuri trupurile;
   25. caci au schimbat in minciuna adevarul lui Dumnezeu si au slujit si s-au inchinat fapturii in locul Facatorului, care este binecuvantat in veci! Amin.
   26. Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lasat in voia unor patimi scarboase; caci femeile lor au schimbat intrebuintarea fireasca a lor in una care este impotriva firii;
   27. tot astfel, si barbatii au parasit intrebuintarea fireasca a femeii, s-au aprins in poftele lor unii pentru altii, au savarsit parte barbateasca cu parte barbateasca lucruri scarboase si au primit in ei insisi plata cuvenita pentru ratacirea lor.

 2. HOMOSEXUÁL, -Ă, homosexuali, -e, adj., s. m. și f. (Persoană) care manifestă atracție pentru indivizi de același sex; pederast adica se refera si la femei nu doar barbati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *