Fotoreportaj – Transfagarasanul, drumul dintre nori

Fotoreportaj Transfagarasan

Fotoreportaj Transfagarasan

foto și text de Ana Diaconu – fotoreporter

Te-ai gândit că poate e cazul să vrei să vezi ce se învârte și prin țara ta? Transfăgărășanul este unul dintre cele mai frumoase locuri europene și merită văzut! Ia-ți părinții, familia, câinele, pisica și prietenii, o sticlă de Cola pe care să scrie „Împarte-o cu prietenii“ și un rucsac mare.

Tot ce ai de făcut este să ajungi în comuna Bascov, loc din care poți pleca fie cu telecabina, fie cu propria mașină. Orice ai alege, fii sigur că e la fel de frumos. 🙂

Fotoreportaj Transfagarasan

Dacă alegi telecabina, nu uita să-ți iei și camera foto. Ești mai sus, ceea ce înseamnă că ai un spațiu vizual mult mai mare. Așa, ai ocazia să vezi toți șerpișorii de asfalt. Partea proastă, este că va trebui să te întorci tot cu telecabina, pentru că te așteaptă jos mașina. Și, dacă nu cumva vrei să te întorci pe unde ai venit, îți recomand să iei mașina pe Transfăgărășan, așa vei vedea de două ori traseul!

Când ajungi în vârf, ia o gură de aer curat, și uită-te-n jur. O să vezi drăguța cabană și lacul Bâlea. Reflexia cabanei în el este un fenomen de nedescris. La altitudinea asta poți fi sigur că totul este foarte clar!

Fotoreportaj Transfagarasan

Mai că seamănă cu un sătuc foarte îngrijit, în care turiștii sunt minuțios rugați să nu polueze sau să nu facă gălăgie. Chicotele de copii, grătarele sfârâind și imaginea vizuală a caprelor sălbatice cățărate pe stânci sunt, probabil, mica ta pauză de la aglomerația orașului.

Chiar dacă se spune că drumul este deosebit de frumos (datorită reliefului diversificat, a faunei și florei dezvoltate și a peisajelor care-ți taie răsuflarea) este și un drum destul de periculos. Așa că, orice ai face, nu pleca obosit!

Fotoreportaj Transfagarasan

Pentru construcția acestui drum s-au făcut eforturi uriașe. S-au folosit milioane de tone de rocă și peste 6.500 de tone de dinamită. Lucrarea a durat aproximativ 4 ani. Scopul acestui proiect a fost asigurarea unui drum strategic peste munți.

Dacă te decizi să faci o scurtă oprire pe la Transfăgărășan, nu uita să vizitezi și lacul și barajul Vidraru, cetatea Poienari și cascada Bâlea.

Îți doresc o vară plină de senzații țări și fotografii frumoase!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *